Publicado 22/2/2019 9:57:59CET

Desmantellades dues plantacions amb més de 4.000 plantes de marihuana a un polígon industrial de Mataró

Agencia Catalana de Noticias
ACN

La policia espanyola deté quatre persones per delictes contra la salut pública, frau elctric i pertinena a grup criminal organitzat

ACN

Barcelona.-La policia espanyola ha desmantellat a un polígon industrial de Mata-Rocafonda de Mataró dues plantacions de marihuana installades en naus industrials amb més de 4.000 plantes, gairebé 8.000 esqueixos, 69 plantes mare d'1,4 metres d'altura i 80 pots d'hormones d'arrelament, a més de les eines necessries pels cultius. Les installacions tenien multitud de transformadors per a les lmpades, ventiladors, aparells d'aire condiciona, sistemes de reg, sacs de terra, sistema de filtrat d'ozó per evitar les olors i tot un sistema de control de temperatura, valorat amb més de 100.000 euros. La collaboració ciutadana va permetre localitzar aquestes plantacions i la detenció de quatre persones per delictes contra la salut pública, frau elctric i pertinena a grup criminal organitzat.

Les naus estaven distribudes de manera que una estava dedicada al cultiu, creixement d'esqueixos i plantes mare, i la segona als cabdells de marihuana. La producció rondaria els 500 quilos, de manera que podria tenir un valor al voltant dels 400.000 euros. Els investigadors també van comprovar que les installacions s'abastien amb electricitat obtinguda de manera fraudulenta. Segons han pogut esbrinar els investigadors, una part important d'aquesta marihuana que es cultivava a les naus anava destinada als coneguts com a 'coffee shop' d'Holanda, a través d'un grup de criminal organitzat integrat per les quatre persones detingudes que tenien un rol diferent. Així, segons ha donat a conixer la policia, un ciutad de nacionalitat holandesa, installat a Catalunya era el cap de la bada i formava com a administrador legal d'una empresa de material agrícola d'abonaments i fertilitzants, cosa que servia per amagar la seva vertadera activitat, a la vegada que podia blanquejar part de les beneficis. Dues persones més, un home i una dona, l'ajudaven amb el cultiu i la cura de les plantes, i un quart membre, home, s'encarregava del transport a Holanda i altres pasos propers. Aquests tres detinguts són de nacionalitat espanyola.