Publicado 14/03/2019 13:47CET

Descobreixen un dibuix indit del segle XVII del lleó del seguici popular de Vic

Agencia Catalana de Noticias
ACN

ACN

Vic.-Troben a larxiu episcopal de Vic un dibuix del segle XVII del lleó del seguici popular de Vic. El disseny lha trobat Rogeret Albert, membre de la Comissió de Procuradors de Sant Miquel dels Sants i dels Geganters de Vic i és lesbós més antic duna pea del seguici que shagi descobert mai. El dibuix del lleó data de lany 1664 i va acompanyat duna descripció de com és aquest element del bestiari i el nom i cognom de la persona que lhavia de construir. Des de principis del segle XVI, les processons i seguicis populars de la ciutat de Vic estaven formades per tot tipus dentitats, i les confraries dels gremis de treballadors eren les encarregades de portar-ne els gegants i les bsties.

El disseny del lleó va servir de guia per construir la figura del seguici popular de la ciutat. Una pea que, segons explica el consistori en un comunicat, lany 1664 la confraria de pellaires blanquers va encarregar amb motiu del trasllat de les relíquies dels antics patrons de la ciutat, Lluci i Marci. Ara, el lleó es recuperar de forma fidedigne per sumar-se al bestiari ja existent de Vic: els cavalls cotoners, la mulassa, el bou i lliga. Els investigadors Joan Miquel Merino i Francesc Rocafiguera seran els encarregats de plasmar tota la investigació en un llibre on també sexplicar la histria sobre els elements festius de la ciutat. És previst que estigui llest per les festes de Sant Miquel denguany.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés