Publicado 31/5/2019 17:15:40 +02:00CET

Desarticulen un grup que cultivava marihuana en cases del Camp de Tarragona per exportar-la al nord d'Europa

Agencia Catalana de Noticias
ACN

Els Mossos detenen sis persones, de les quals quatre ja han ingressat a la presó, per tràfic de drogues, pertinença a organització criminal i defraudar fluid elèctric

ACN

Tarragona.-Els Mossos d'Esquadra van desarticular dilluns un grup de sis persones que es dedicava al conreu indoor de marihuana en cases de diversos municipis del Camp de Tarragona per, posteriorment, exportar-la al nou d'Europa. Es tracta de quatre homes i dos dones, d'entre 26 i 38 anys, veïnes de Tarragona, Salou i Mont-roig del Camp, així com algunes sense domicili conegut. Els arrestos es van produir el passat dilluns, just després de l'operatiu policial que va practicar set escorcolls en aquests municipis i intervenint 600 plantes d'una varietat diferent a l'habitual, amb un creixement més ràpid i major producció. A totes elles se les acusa dels suposats delictes de tràfic de drogues, pertinença a organització criminal i defraudació del fluid elèctric. Quatre d'ells han estat ja empresonats per ordre judicial.

La investigació va arrencar a finals de setembre de 2018 quan els mossos van rebre queixes ciutadanes relacionades en una casa de Tarragona que s'utilitzaria per conrear marihuana. Els investigadors van poder confirmar aquest extrem partir de les gestions amb l'empresa subministradora de l'electricitat sobre el consum d'energia de l'habitatge. Van arribar a relacionar una desena de persones amb el cas, totes originàries de països de l'Europa de l'est, que actuaven de forma molt jerarquitzada. Finalment, van poder esbrinar que el grup havia instal·lat quatre plantacions indoor en cases de Tarragona, Cambrils, Salou i Mont-roig del Camp.Utilitzaven importants mesures de contra vigilància i s'organitzaven entre elles en quatre nivells, amb tasques molt definides per als integrants. En el més bàsic, s'hi incloïen les persones encarregades de cuidar les plantacions. Els instal·ladors, també encarregats del manteniment, formaven el segon nivell. Al tercer, la persona que buscava els immobles per instal·lar-los i coordinava. En el nivell més alt, se situaven els caps de l'organització.Aquest passat dilluns, els mossos van escorcollar una casa a Tarragona, una a Salou, dos a Cambrils i tres a Mont-roig del Camp –en aquest últim municipi, van comptar amb la participació d'agents de la policia local-. En aquestes entrades van detenir quatre homes i dues dones, desmantellant quatre plantacions de marihuana, a més d'intervenir força material per al cultiu intensiu. També van comprovar que tenien la llum punxada. L'operatiu va intervenir 600 plantes d'una varietat distinta a l'habitual i que, segons les posteriors analítiques, tindria un creixement més ràpid i una producció de cabdells més abundants. De les sis persones detingudes, a una de les dones se li va deixar sense efecte la detenció a l'espera que sigui requerida pel jutge, mentre que l'altra va passar a disposició judicial aquest dijous i va quedar en llibertat amb càrrecs. Els quatre homes, que també van passar aquest dijous a disposició del jutjat de guàrdia de Tarragona, han ingressat a presó per odre del jutge.