Publicado 2/4/2019 15:57:56 +02:00CET

Desallotgen un bloc de Calonge amb 25 pisos ocupats davant la situació de "risc imminent" per connexions fraudulentes

Agencia Catalana de Noticias
ACN

El bloc pertany a un fons d'inversió i els serveis socials de l'Ajuntament busca alternatives per a les onze famílies amb fills que hi vivien

ACN

Calonge.-La Policia Local de Calonge (Baix Empord) i els Mossos d'Esquadra han desallotjat aquest dimarts un edifici del poble on hi havia 25 pisos ocupats. L'operatiu s'ha fet a instncia de l'Ajuntament, després que diversos informes sobretot, de les companyies de llum i aigua- alertessin que hi havia un "risc imminent" arran de les connexions fraudulentes que s'havien fet per disposar dels serveis. Entre els qui havien entrat als diferents habitatges, hi ha onze famílies amb fills menors d'edat. Des de l'Ajuntament de Calonge expliquen que serveis socials els est atenent per intentar trobar sortida a la seva situació. D'entrada, all que es far ser buscar-los un allotjament provisional (en algun hostal, hotel o pensió).

El bloc ocupat es va aixecar ara fa pocs anys i tenia l'obra prcticament enllestida. Es troba situat al centre de Calonge, molt a prop de l'Ajuntament. En concret, a la cantonada entre els carrers Enric Roure i La Sala.El desallotjament de l'edifici s'ha fet entre les nou i les onze del matí. L'han dut a terme agents de la Policia Local i dels Mossos d'Esquadra a instncia de l'Ajuntament (en aquest cas, no l'havia ordenat cap jutge). Dels 28 pisos que té aquest bloc, n'hi havia 25 que s'havien anat ocupant gradualment.El consistori ha decidit desallotjar el bloc després que diferents informes alertessin que hi havia "un risc imminent" per als qui l'ocupaven arran de les connexions fraudulentes que s'havien fet per disposar de llum i aigua. Entre d'altres, aquests informes els havien ems tant els mateixos serveis tcnics municipals com les companyies de gas i aigua. Segons informen fonts municipals, entre els qui havien ocupat l'edifici hi ha onze famílies amb fills menors d'edat. L'Ajuntament de Calonge ha explicat que se'ls est atenent des de serveis socials per buscar-los alguna alternativa. D'entrada, se'ls buscar un allotjament provisional (en algun hostal, hotel o pensió) i després se'ls intentar gestionar una opció més estable en funció de les seves possibilitats.En parallel, el consistori també atendr aquells altres ocupants del bloc que s'adrecin a serveis socials (tot i que alguns, després del desallotjament, han decidit marxar).Accessos tapiats i seguretatL'Ajuntament de Calonge explica que el bloc és propietat d'un inversor privat, i que ha estat el consistori qui ha tirat endavant el desallotjament "de manera subsidiria" després de rebre els diferents informes. Durant l'operatiu, els agents han tancat la zona amb un cordó policial. Ara, després que aquells qui l'ocupaven ja l'hagin abandonat, s'estan tapiant els diferents accessos i segons precisa l'Ajuntament- la propietat hi posar vigilncia privada. Aquest no és el primer cop que el municipi viu un desallotjament de tot un bloc ocupat. Al juny del 2017, hi va haver un fort desplegament policial per desallotjar un altre edifici, en aquest cas situat a Sant Antoni. El bloc portava més de dos anys ocupat i, fins i tot, una mfia havia arribat a vendre claus dels pisos de manera illegal.Dels 54 habitatges que tenia el bloc, situat al número 20 de l'avinguda Catalunya, n'hi havia 34 d'ocupats. Durant l'operatiu, els Mossos i la Policia Local van fer fora 21 de les famílies i van tallar la llum i l'aigua als altres habitatges que, en el moment del desallotjament, encara estaven ocupats. A més, es van tapiar les portes i, un cop els agents van ser fora, es va posar vigilncia privada.