Publicado 19/9/2019 17:40:00 +02:00CET

Denuncien que els porcs vietnamites de Tarragona shan portat a un centre no legalitzat i denunciat pels Agents Rurals

El govern municipal diu que sha buscat el lloc on estiguessin el millor possible

ACN

Tarragona.-LONG animalista Nova Eucria ha denunciat que el refugi danimals on shan traslladat els porcs vietnamites que vivien en un parc de Tarragona incompleix la normativa vigent, no est legalitzat i ha rebut denúncies dels Agents Rurals. Segons lentitat, el trasllat a La Bassa del Vendrell ha deixat els animals en situació de risc per la mala gestió de lAjuntament, la Generalitat i la Fundació FAADA. Nova Eucria ha tornat a carregar contra la regidora Carla Aguilar, a qui acusa dincomplir el compromís de crear una colnia de porcs vietnamites controlada i legalitzada al parc de la Muntanyeta. Els animals van ser capturats i traslladats el 9 de setembre. Per la seva banda, el govern municipal ha respost que sha buscat el lloc on els porcs estiguessin el millor possible.

En concret, segons denuncia Nova Eucria, el centre de La Bassa desenvolupa una activitat irregular i opaca. Lentitat assegura que no disposa de Nucli Zoolgic; no disposa dun programa veterinari per atendre i aplicar mesures sanitries necessries a tots els animals presents entre els quals més de 100 porcs vietnamites, i no compta amb sistemes de seguretat i de contenció per evitar la dispersió dels animals.A més, assegura que el centre permet i promou la reproducció en el centre sense cap límit ni control de les espcies; no disposa despais o recintes condicionats per a fer quarantenes dallament; no disposa de les autoritzacions municipals necessries per dur a terme les activitats escolars que fomenta, i cedeix de forma irregular i incontrolada porcs vietnamites a centres de recollida investigats per maltractament animal i malversació de fons públics on els animals proliferen i moren, sempre segons la versió de lentitat animalista.El govern municipal diu que sha buscat el lloc on estiguessin el millor possiblePer la seva banda, la regidora Carla Aguilar ha opinat que les queixes de Nova Eucria no tenen fonament. La també primera tinent dalcalde ha destacat que la intervenció es va fer de forma conjunta i que ara sest avaluant de forma collectiva. Aguilar ha insistit en la complexitat de la reubicació. Havia de ser un lloc on estiguessin el millor possible i aix és el que sha buscat. I sha buscat en collaboració amb la Generalitat, també. Tot ho hem fet pensant en el seu benestar i perqu sigui estable en el temps, fins que siguin reubicats definitivament, ha explicat.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés