Publicado 18/06/2019 16:49CET

Denunciats dos vens de Tarragona per capturar caderneres amb arts prohibides a Santa Brbara

Agencia Catalana de Noticias
ACN

Els dos furtius usaven una xarxa japonesa de grans dimensions i animals vius per fer de reclam

ACN

Santa Brbara.-Agenats del Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Gurdia Civil de Tarragona van sorprendre, dissabte, dos caadors furtius capturant caderneres i passerells amb arts prohibides a Santa Brbara (Montsi). Els detinguts tenen 42 i 44 anys i són vens del barri de Camp Clar de Tarragona. Els dos homes estaven al barranc de Baiot de Santa Brbara, en una rea privada de de caa, on no tenien autorització per ser-hi. Havien desplegat una gran xarxa japonesa i feien servir caderneres vives, dins de quatre gbies, de reclam. Els denunciats estan acusats d'infringir diferents aspectes de la normativa de protecció dels animals i de conservació de la flora, la fauna i la biodiversitat.

La xarxa abatible que feien servir els denunciats per capturar les caderneres es coneix de forma colloquial com de "llibre", i és un art de caa prohibida. La Gurdia Civil va interceptar diversos exemplars de caderneres i passerells comuns que van alliberar de seguida. Les espcies d'ocells fringíllids com les caderneres, els passerells o els verderols no estan catalogades com aus amenaades per tenen un rgim de protecció especial i a Catalunya est expressament prohibida la seva captura sense excepcions.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés