Actualizado 22/7/2015 17:15:57 CET

La demarcació de Lleida acull unes 600 activitats d'estiu destinades a uns 21.000 joves

La comarca del Pallars Sobirà lidera l'organització amb més de 150 campaments i 2 camps de treball

Esterri d'Àneu (ACN).-

El director general de Joventut, Toni Reig, ha visitat els camps de treball i campaments que s'han organitzat al Pallars Sobirà per comprovar de primera mà el desenvolupament d'aquestes activitats. Reig ha dit que a la demarcació de Lleida se n'organitzen uns 600. Aquesta xifra suposa una mobilització de més de 21.000 nens i 3.500 monitors. Pel que fa a camps de treball Lleida n'acull 12 dels 41 que realitzen a Catalunya. Reig ha explicat que el Pallars Sobirà és una de les comarques més actives en l'organització d'aquestes activitats; més de 150 campaments i 2 camps de treball (Esbaiola't a les Valls d'Àneu i Associació Esportiva Pallars).Els camps de treball que s'estan realitzant al Pallars Sobirà estan relacionats amb activitats que es desenvolupen a la comarca com el festival de teatre Esbaiola't (Esterri d'Àneu) i el Ral·li Internacional de la Noguera Pallaresa (Sort). Aquests joves, d'entre 14 i 17 anys, aprenen les bases de la gestió cultural i les tècniques de producció d'esdeveniments a través d'aprenentatge.

El camp de treball relacionat amb l'Esbaiola't neix amb la voluntat de consolidar l'Associació de Voluntaris de les Valls d'Àneu i ofereix als participants la possibilitat de compartir l'experiència d'aprenentatge amb altres joves d'arreu de Catalunya per enriquir i afavorir encara més la projecció que aquests esdeveniments representen pel territori, cada vegada més referents culturals i esportius també fora de la comarca.

Per la seva banda, el Festival de teatre Esbaiola't concentra una gran diversitat d'activitats i espectacles. La feina tècnica que desenvoluparan els joves és prèvia i també simultània a la realització del festival aplega moltes activitats (espectacles de circ, de carrer, contacontes, jocs, titelles, tallers, malabars) i tasques corresponents a les diverses àrees de producció del Festival, fet que permet que els joves participants del Camp puguin tenir un aprenentatge divers.

El camp de treball de l'Associació Esportiva Pallars està pensat perquè els joves prenguin contacte amb el riu Noguera Pallaresa i el piragüisme. Durant la celebració de diferents competicions esportives, que es celebren aquesta setmana a Sort, col·laboren amb la realització de les mateixes.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.