Demanen sis anys de presó per multireincidència a un acusat de robar 244 euros d'una botiga de Lleida

Publicado 6/11/2019 13:05:13CET
Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

És un indigent de 53 anys que fa més de 30 que es dedica suposadament a entrar per la força en establiments per subsistir

ACN

Lleida.-L'Audiència de Lleida ha acollit aquest dimarts el judici a un home de 53 anys acusat d'un delicte de robatori amb força amb l'agreujant de reincidència. Els Mossos el van detenir el 16 de gener de 2019 com a autor d'un robatori en una botiga de roba de l'Eix Comercial de Lleida, on hauria accedit la mateixa matinada trencant la porta de vidre d'accés i s'hauria endut 244 euros. L'home es troba en presó provisional per a aquests fets des de llavors ja que és indigent i no té domicili conegut i perquè se l'acusa de reincidència ja que fa més de 30 anys que suposadament es dedica a entrar per la força en establiments quan tanquen per subsistir. Aquella setmana, a més, l'havien detingut fins a quatre vegades per fets similars.

L'home ha negat els fets durant la seva declaració i ha explicat que els 244 euros en monedes que els Mossos li van trobar els havia guanyat demanant al carrer i perquè té un subsidi d'atur de 436 euros. Els agents també li van trobar una llanterna, que ha dit que porta perquè viu i dorm al carrer tot i que no ha sabut explicar perquè duia sang a les mans ni trossos de vidre a les butxaques.D'entre els nombrosos antecedents amb què compta durant més de 30 anys, hi ha robatoris amb força en establiments a la demarcació de Lleida i també a Saragossa i Osca.Durant el judici ha declarat un testimoni que viu al tercer pis del local on aquella matinada van entrar a robar. Ha explicat que va escoltar cops a l'aparador i va trucar la policia. Ha dit que quan els agents van arribar els va indicar cap a on havia marxat un home, amb una jaqueta negra i una gorra, que sortia de la botiga, tot i que no ha sabut concretar si era o no l'acusat. També han declarat tres Mossos. Un d'ells ha explicat que en arribar a la botiga van comprovar que la porta d'accés de vidre estava trencada i que a l'interior, la caixa registradora estava oberta i buida. La propietària els va explicar que li faltaven monedes perquè només deixaven el canvi a la caixa. Una de les treballadores, citada a declarar, no s'ha presentat al judici al·legant que era de viatge i que no li havien notificat la citació. La fiscalia ha demanat la suspensió del judici en considerar el seu testimoni important per valorar els desperfectes reals a l'establiment i tot i que la defensa s'hi ha oposat al·legant que no era necessari ja que hi constava a les actuacions, la jutgessa hi ha accedit. El judici es reprendrà el 14 de novembre a les 10.30h amb la declració d'aquesta testimoni i les conclusions i informes de les parts.