Publicado 5/6/2019 13:58:50CET

La CUP presenta una bateria de preguntes al Govern sobre l'accident de Carburos Metálicos

Volen saber els motius de la fuita d'amoníac que va causar la mort d'un treballador, si s'imposaran sancions a l'empresa o si l'activitat impacta en la salut dels veïns

ACN

Barcelona.-La CUP – Crida Constituent ha presentat una bateria de preguntes al Parlament per instar a la Generalitat a investigar i fer públics els motius de la fuita d'amoníac de Carburos Metálicos, a la Pobla de Mafumet, en l'accident en què va morir un treballador i un altre va resultar ferit greu. La CUP es dirigeix a la Mesa del Parlament per saber si el PLASEQCAT es va activar correctament o si es van detectar possibles deficiències, si s'ha previst la imposició d'una sanció a l'empresa Carburos Metálicos i si s'ha fet algun informe en relació a possibles emissions de gasos tòxics a l'atmosfera arran d'aquest accident. D'altra banda, també es pregunta sobre l'abast d'aquesta fuita i si s'ha plantejat fer un estudi independent sobre la qualitat de l'aire per esbrinar quines conseqüències té l'activitat d'aquesta indústria en la salut dels veïns. Finalment, demanen quins recursos s'han posat a disposició de les famílies dels treballadors afectats.

D'altra banda, la CUP també ha sol·licitat diversa documentació, com l'informe d'inspecció de Treball de l'accident, els requeriments fets a l'empresa entre el 2014 i el 2019 i les anotacions fetes al llibre de visites de tots els centres de treball entre el 2014 i el 2016.

el més llegit

 1. 1

  L'Ajuntament de Lleida demana suspendre els cobraments de lloguer temporalment

 2. 2

  L'Hospitalet (Barcelona) obre una línia 900 gratuïta per a empreses i autònoms

 3. 3

  Coronavirus.- Badalona (Barcelona) ofereix 200 places d'estacionament gratuït a sanitaris

 4. 4

  Coronavirus.- Educació fixa tenir en compte la situació de cada alumne en avaluar el confinament

 5. 5

  L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) obre una línia 900 gratuïta per empreses i autònoms