Publicado 26/3/2019 11:30:45 +01:00CET

La CUP denuncia amenaces de mort de l'extrema dreta i convoca una concentració al costat de l'acte de Vox a plaa Espanya

ACN

Barcelona.-La CUP de Barcelona ha denunciat amenaces de mort per part de l'extrema dreta i ha convocat una concentració al costat de l'acte que Vox té previst celebrar dissabte a plaa Espanya. Joan Melenchon, membre de la CUP d'Horta-Guinardó, s'ha trobat dues bales a la bústia i ja ha presentat denúncia als Mossos d'Esquadra. Tot i que no pot assegurar-ho amb certesa, sospita que l'autor de l'amenaa prové de l'entorn de l'extrema dreta, ja que els cupaires són actius denunciant i boicotejant els actes de Vox a la ciutat. "Davant de l'acte de Vox de dissabte ens hi trobaran de cara. Només plantant cara al carrer i no deixant que tingui cap espai a l'espai públic entendrem que podem combatre l'extrema dreta", ha exclamat la regidora Maria Rovira.

Els anticapitalistes han convocat a dos quarts d'onze a la confluncia de la plaa Espanya amb el carrer Tarragona. L'acte de Vox est previst a les 12 a la mateixa plaa. Melenchon ha constatat que l'extrema dreta "no dubta a amenaar de mort" la CUP perqu la seva feina "els molesta". També ha aprofitat per tornar a criticar les declaracions del candidat del PSC, Jaume Collboni, que va equiparar els anticapitalistes amb Vox. Rovira, per la seva part, ha defensat la necessitat que el conjunt de la classe treballadora s'uneixi des del carrer per plantar cara a l'extrema dreta i "fer all que els partits no estan fent i que les lleis actuals permeten, ja que deixen que aquests partits i organitzacions d'extrema dreta puguin campar impunement pels carrers".