Publicado 13/3/2019 13:40:15 +01:00CET

La CUP critica que Reñé formi part de la comissió del 'cas Boreas' i amenaa amb abandonar-la

Qualifiquen de 'presa de pl' les explicacions del PDeCAT per incloure l'expresident de la Diputació de Lleida allegant que així es podr explicar

ACN

Lleida.-El grup polític de la CUP-Poble Actiu a la Diputació de Lleida considera que la inclusió de Joan Reñé a la Comssió informativa del 'cas Boreas' és una mosta de 'poca seriositat' per part de l'equip de govern. En aquest sentit ho veuen com una 'broma' i també critiquen el fet que una comissió aprovada per unanimitat al gener no es constitueixi fins dilluns que ve. El diputat cupaire, Josep Cabré, assistir a la reunió perqu quan va prendre possessió al novembre ja va proposar la creació d'aquesta comissió per no descarta abandonar-la si observa prctiques que obstaculitzin l'accés a la informació sobre aquest cas que va comportar la detenció, el passat octubre, de Joan Reñé en una trama de suposada corrupció a la institució.

Per la CUP, la presncia de Reñé, apartat de la presidncia de la Diputació precisament a causa de les acusacions de corrupció d'aquest cas, com a membre d'una comissió que té com a objectiu aclarir les prctiques illegals suposadament comeses des de les més altes instncies de l'ens provincial, són una 'negació implícita del trencament de l'actual equip de govern amb l'etapa anterior. La CUP remarca que a Reñe no se'l convocar a les reunions de la comissió com a investigat sinó com a representant del PDeCAT, ja que es manté com a diputat d'aquest grup.La CUP considera que les justificacions del PDeCAT per la inclusió de Reñé a la comissió 'per a que pugui explicar-se' són una 'presa de pl'. En aquest sentit, posen en dubte que l'expresident assisteixi a la comissió a 'detallar amb pls i senyals les prctiques irregulars suposadament fetes sota la seva presidncia'.D'altra banda, la CUP assenyala que no es pot ignorar que aquesta mateixa setmana ha tingut lloc un registre judicial a l'Ajuntament d'Almacelles (Segri), presidit per un altre diputat provincial del PDeCAT, Josep Ramon Ibarz, responsable de l'rea de serveis tcnics de la Diputació. El registre d'aquest dimarts est relacionat amb irregularitats en la contractació d'obres i segons la CUP, independentment que hi hagi relació o no entre ambdós casos, la proliferació de notícies que relacionen corrupció i membres de la Diputació de Lleida 'fa imprescindible un immediat aclariment de tots els fets'.