Publicado 26/7/2019 12:29:04 +02:00CET

Cunit passarà de l’avís a la sanció i aplicarà multes de fins a 1.000 euros als banyistes que se saltin la bandera vermella

L’Ajuntament defensa la mesura perquè els advertiments dels últims cinc anys no han fet efecte

ACN

Cunit.-L’Ajuntament de Cunit ha anunciat que passarà de l’advertiment a la sanció contra els banyistes que no respectin la bandera vermella hissada a les platges quan el bany estigui prohibit. Si bé fa cinc anys ja va anunciar que posaria en marxa un sistema de multes en base a l’Ordenança d’Ús, Seguretat i Conservació a les platges, fins ara no se n’havia imposat cap perquè el consistori s’havia limitat a avisar els banyistes. Aquest estiu, però, el govern municipal lamenta que el servei de socorrisme ha hagut de fer tres rescats perillosos i defensa la necessitat d’aplicar les multes per frenar “la inconsciència” dels usuaris de les platges. Segons l’ordenança municipal, les sancions pels qui no respectin la bandera vermella poden anar dels 501 als 1.000 euros.

El regidor de Seguretat Ciutadana de Cunit assenyala que el consistori “posa a l’abast dels banyistes els mitjans per a què la seva estada a la platja sigui segura” i demana que “tothom respecti tant les banderes com les indicacions del servei de vigilància i salvament”. “Banyar-se amb bandera vermella no només posa en risc la seguretat del banyista sinó també la dels socorristes”, afegeix. Les platges de Cunit compten amb un servei de vigilància i socorrisme format per 19 socorristes -10 socorristes aquàtics i 9 vigilants de platja-, 8 torretes de vigilància i 3 mòduls de salvament. Al mateix temps, la vigilància té el suport d’un dron per a casos d’emergència i aquest estiu s’ha instal•lat de forma permanent una patrulla de la Policia Local a les platges entre les 12 i les 18h.