Publicat 23/09/2019 14:42

Cuina i cincia dialoguen de la m de 'The best chef awards' a Barcelona

Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

El xef Joan Roca reivindica una "revolució humanista" a la gastronomia i ressalta la "innovació" i "creativitat" del sector a Catalunya

ACN

Barcelona.-Barcelona s'ha erigit per uns dies en punt neurlgic de la gastronomia mundial amb la celebració de 'The best chef awards'. El certamen ha acollit per primera vegada en la seva histria un simposi internacional que, sota el títol '#FoodMeetsScience', ha tractat amb diversos científics i xefs com Joan Roca, d'El Celler de Can Roca, la relació entre la cuina i la cincia. Una trobada que ha estat preludi de l'entrega de premis 'Best chef awards', que tindr lloc aquest dimarts a la Universitat de Barcelona. Els guardons reconeixeran els cent "millors cuiners del món", una llista que Roca ha encapalat en les dues últimes edicions. Durant la jornada, el xef ha reivindicat una "revolució humanista" a la cuina i ha subratllat a l'ACN la "innovació" i "creativitat" del sector gastronmic catal.

L'Antiga Fbrica Estrella Damm de Barcelona ha estat escenari aquest dilluns de la conferncia interdisciplinar '#FoodMeetsScience', que ha comptat amb xefs catalans, com Joan Roca, i d'arreu del món, com l'itali David Oldani, el polons Wojciech Modest Amaro o la peruana Pia Leon, a més de Grant Achatz, dels Estats Units, o Vladimir Mukhin, de Rússia.Durant el seu torn, Roca ha defensat una "revolució humanista" a la cuina per tal de conixer més els clients i adequar el servei a les seves necessitats o preferncies gastronmiques. Així mateix, en declaracions a l'ACN, ha celebrat que Barcelona sigui seu de 'The best chef awards', després d'edicions a Mil i Varsvia. "Aix vol dir que aquí hi ha un pol d'atracció gastronmic", ha apuntat el xef, que ha remarcat el compromís catal amb la "innovació".D'altra banda, l'edifici histric de la Universitat de Barcelona acollir aquest dimarts al vespre l'entrega dels premis 'Best chef awards', que distingiran "els millors cuiners del món" d'entre una llista d'un centenar de finalistes amb noms com Albert Adri, Andoni Luis Aduriz, Elena Arzak, Josean Alija, Eneko Atxa, Martin Berasategui, Quique Dacosta, Dani García, Joan Roca i David Muñoz, que ha quedat en tercera posició en les anteriors edicions.Com a novetat, el certamen reduir aquest any el rnking de millors cuiners de 300 a un centenar, escollits mitjanant una votació en línia i un jurat format per professionals del món culinari i fotgrafs."Talent" i "efervescncia gastronmica"El cuiner Joan Roca, distingit en les dues edicions anteriors del certamen com a millor xef del món, ha expressat que aquest any espera cedir el lloc a algun altre cuiner. "Tant de bo que sigui algú de casa, a Catalunya hi ha molta efervescncia gastronmica i talent", ha assegurat el xef, que ha indicat que "la cuina catalana est molt més valorada al món del que a vegades ens adonem"."Hi ha un gran exercici de creativitat i d'innovació que segueix vigent des que el va comenar Ferran Adri", ha dit Roca, tot desitjant que la cuina catalana "miri el món" per que no perdi mai l'"essncia" ni les "arrels".