Publicado 4/10/2019 16:02:47 +02:00CET

Cs denuncia que el Festival Fort de Tossa de Mar no garanteix la seguretat contra incendis

La Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments va emetre un informe desfavorable sobre aquest esdeveniment a finals de setembre

ACN

Tossa de Mar.-El portaveu de Ciutadans a Tossa de Mar (Selva), Alfonso Sánchez, ha denunciat la falta de garanties de seguretat del Festival Fort que es celebra des d'aquest divendres fins al diumenge al municipi. L'ACN ha tingut accés a un informe desfavorable emès per la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments del 25 de setembre sobre aquest esdeveniment. Segons detalla el document, el recinte no compta amb "un espai suficient per a la maniobra de vehicles de bombers". A més creu que no està justificada "l'evacuació de les persones" a través de "l'única via d'accés existent". El Festival Fort es celebra a l'església romana en ruïnes i el far de Tossa de Mar.

Ciutadans ha denunciat la manca de garanties en la seguretat del Festival Fort que es celebra aquest cap de setmana al nucli antic de Tossa de Mar (Selva). El portaveu de la formació taronja al municipi, Alfonso Sánchez, ha indicat que hi ha un informe desfavorable per part de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments emès el 25 de setembre.L'ACN ha tingut accés a aquest informe en què es detalla que no es reuneixen les condicions necessàries per garantir la seguretat en cas d'incendi. De fet, l'informe especifica que calen uns vials propers al lloc del festival de com a mínim 3,5 metres i en aquest cas no es compleix. A més, en les corbes ha d'haver-hi una amplada lliure de 7,5 metres, que tampoc hi és. Per això, l'informe creu que no hi ha "un espai suficient per a la maniobra de vehicles de bombers".Per altra banda, la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments també especifica que hi ha una "única via d'accés" al recinte i no queda justificada que s'utilitzi per "l'evacuació de les persones".Alfonso Sánchez ha acusat al govern local d'haver "ocultat" l'informe i creu que "és una irresponsabilitat gravíssima" perquè es podrien repetir els "incidents que van tenir lloc al Madrid Arena". El portaveu de Cs ha assegurat que el govern local "no només està posant en risc a la gent que assistirà al festival, sinó també la continuïtat del certamen".El Festival Fort arrenca aquest divendres 4 d'octubre a les sis de la tarda i s'allargarà fins el diumenge. Es tracta de la tercera edició d'un certamen de música electrònica que compta amb un escenari al far de Tossa de Mar i un altre a les ruïnes de l'església medieval. La programació del festival compta amb Tale of Us, Adriatique o FJAAK.L'ACN ha intentat posar-se en contacte amb l'Ajuntament de Tossa de Mar, però aquest no ha respost si hi havia cap informe posterior al del 25 de setembre.