Publicado 9/9/2019 13:27:34 +02:00CET

Cs de Barcelona demana identificar els manters i multar els compradors del top manta

Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

La formació també reclama una modificació normativa de la situació dels MENA i que la Guàrdia Urbana tingui pistoles tàser

ACN

Barcelona.-El grup municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Barcelona ha presentat aquest dilluns un pla local integral de seguretat ciutadana que serà posat a disposició de la resta de grups municipals i que proposa poder identificar els manters i multar els compradors del top manta. La iniciativa, organitzada en sis eixos principals, també exigeix major presència policial als carrers, dotar de pistoles tàser els agents de la Guàrdia Urbana i millorar la gestió dels menors estrangers no acompanyats a la ciutat.

La presidenta del grup a l’Ajuntament, María Luz Guilarte, ha insistit en la necessitat d’eradicar la venda irregular il·legal a la ciutat, amb l’objectiu de "defensar i donar suport als veïns, als comerciants i als propis agents policials". “El primer pas ha de ser que la Guàrdia Urbana pugui identificar els venedors il·legals i posar-los a disposició de l’administració en el supòsit de situació irregular”, ha defensat el portaveu del grup, Francisco Sierra. Així mateix, ha apuntat la necessitat de confiscar les mercaderies il·legals als manters i “procedir a l’obertura d’expedients i sancionar” els compradors.Un altre dels eixos del pla és el de modificar la legislació normativa que regula els menors no acompanyats, davant una situació que Sierra ha catalogat d'“impunitat absoluta”. “Quan la Guàrdia Urbana deté un menor no el poden portar directament al calabós. A l'hora de la veritat, el menor surt per una porta i la DGAIA per l’altre”, ha conclòs Sierra.D’altra banda, altres propostes del grup presidit de Luz Guilarte són les d’augmentar amb 1.500 agents de Guàrdia Urbana la presència policial al carrer, dotar-los de pistoles tàser o instaurar un sistema de càmeres de videovigilància per acabar amb la inseguretat en els barris més conflictius de la ciutat.Segons Guilarte, el pla sorgeix a demanda dels veïns de la ciutat, que han vist com l’alcaldessa, Ada Colau, "convertia Barcelona en la ciutat més insegura de tot Espanya”, una “situació insostenible” que l’ha fet esdevenir una “ciutat sense llei”. En aquesta direcció, la presidenta del grup taronja a l’Ajuntament ha anunciat que organitzaran abans de final d’any unes jornades internacionals de seguretat a la ciutat amb experts del sector i amb responsables dels diversos nivells de l’administració.