Publicado 13/12/2018 17:30:21CET

La Crida-CUP formalitza la demanda contra la pròrroga del contracte de la recollida de residus a Lleida

La formació hi veu una "oportunitat" per a la remunicipalització d'aquest servei

ACN

Lleida.-La Crida per Lleida-CUP ha formalitzat la demanada contra l'Ajuntament de Lleida i les empreses Romero Polo i Sufi, que integren la UTE Ilnet, dins els tràmits del recurs contenciós administratiu que se segueix als jutjats de Lleida arran de la impugnació per part d'aquest grup municipal de la modificació i pròrroga del contracte públic del servei de recollida de residus i neteja viària a la capital del Segrià. La Paeria disposarà de 20 dies per contestar la demanda i, un cop ho faci, es donarà trasllat a la UTE concessionària del servei perquè faci el mateix. Posteriorment, el jutjat contenciós haurà d'assenyalar data per a la vista oral. Des de la Crida-CUP veuen amb aquesta acció una "oportunitat" per a la remunicipalització del servei.

Els motius que han dut la Crida-CUP a impugnar la modificació i la pròrroga del contracte a Ilnet són tres. El grup municipal considera que s'hauria infringint del plec de condicions perquè "el sistema de pròrrogues només preveia períodes de dos anys i se n'han aprovat sis de cop", així com la normativa vigent pel que fa als motius de modificació dels contractes públics ja que "no hi ha causes noves ni imprevistes que justifiquin canviar de dalt a baix l'objecte del contracte" en aspectes com ara "el preu, la durada i l'àmbit funcional de la recollida de residus". En aquest sentit, el contracte ha incorporat la implementació de la recollida porta a porta en quatre barris de la ciutat, nous residus a recollir i "modifica la flota i el personal", segons la formació. L'altra raó en què es basa la demanda se centra en "la manca de la prèvia i preceptiva resolució de la Comissió Jurídica Assessora davant una modificació que afecta més del 10% del preu inicial del contracte".Des de la Crida-CUP consideren que, amb la prolongació del contracte sis anys més "s'aprofita per modificar-lo de dalt a baix, introduint tot una sèrie de canvis per assolir uns objectius mediambientals que ja s'haurien d'estar complint i que, en tot cas, justifiquen un replantejament de tot el contracte". En aquest sentit, el grup municipal insta el govern municipal de la Paeria "a sospesar l'opció d'internalitzar el servei amb una empresa municipal, a fi de reinvertir el benefici industrial en millores del servei i de les condicions de treball". Tot i que l'Ajuntament seguís descartant la remuniciaplitació del servei, la Crida defensa que seria necessària una nova licitació "que respecti el principi de lliure concurrència amb dos lots diferenciats", un per a la recollida de residus i un per la neteja viària, "per exigència de la nova llei de contractes del sector públic".

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.