Publicado 24/06/2019 13:28CET

Creen al Ripolls Fibran Group, que agrupa les empreses referents en la fabricació de tripa de collagen

Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

El nou grup factura més de 40 MEUR, suma 400 treballadors i exporta el 90% de la seva producció a més de 60 pasos

ACN

Ripoll.-Nova aliana empresarial sorgida de les comarques gironines. Les empreses Fibran, Edicas, Fibran Middle East i Fibran Turkey, que operen des de Sant Joan de les Abadesses, Ripoll i Istanbul en el mercat mundial de tripa de collagen, s'han constitut com a grup. Amb aquesta aliana, les diferents firmes sumen una facturació de més de 40 milions d'euros (MEUR) i compten amb una plantilla global de 400 treballadors. Centrat en la producció de tripa de collagen sobretot, per a embotits- el nou grup exporta el 90% de la seva producció a més de 60 pasos de tot el món. Fibran Group s'ha presentat per primera vegada a l'edició 2019 de la fira IFFA de Frankfurt, el principal referent del sector (que agrupa més de 1.000 companyies de 50 pasos).

Segons el director corporatiu de Fibran Group, Pablo de Lastres, la nova corporació empresarial "suma l'experincia, el coneixement i el talent de les quatre filials en els camps del disseny, la fabricació, la comercialització i la distribució de tripa de collagen natural". Lastres subratlla que, amb la nova aliana, Fibran Group "ara pot oferir tripa de petit calibre i de gran calibre, de format corbat i recte, tant en els mercats de consum directe com indirecte"."L'objectiu de Fibran Group és poder impulsar encara més la innovació, la investigació i el desenvolupament de nous productes i de noves aplicacions per tal de mantenir i ampliar el mercat que ja tenim", explica el directiu. Coincidint amb la constitució de la corporació, la companyia ha presentat a més tres nous productes, que ja ha comenat a introduir en mercats internacionals. Tots ells, destinats a la indústria de l'embotit. En concret, es tracta d'una tripa comestible corbada, d'una altra de recta i d'una tercera destinada a embotits cuits i curats. Epicentre al RipollsFibran Group genera una facturació de més de 40 MEUR i compta amb una plantilla total de més de 400 persones, gran part delles procedents del Ripolls i comarques venes. L'objectiu del nou grup, segons el seu pla estratgic, és "el creixement sostenible i orgnic de la companyia segons les expectatives del mercat en els propers deu anys", destaquen en un comunicat de premsa.Fibran Group, a més, també té com a objectiu "l'eficincia i loptimització de la producció, per seguir millorant la qualitat dels seus productes". Per aix, la companyia subratlla que "la innovació" ser " una de les principals eines per al creixement en els propers anys.Fibran Group és una empresa familiar, fundada al 1953, i té la seva seu central a Barcelona.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés