Publicado 11/4/2019 19:10:58 +02:00CET

Cossetnia Edicions estrena per Sant Jordi una vintena de títols dautors de la demarcació de Tarragona

Agencia Catalana de Noticias
ACN

Generació #LoRiuÉsVida, dlex de la Guia i Núria Caro, Clandestins dAntoni Batista o El Gaudí que no ens han explicat, de Joan Torres, entre les novetats

ACN

Tarragona.-Leditorial vallenca Cosssetnia Edicions estrenar aquest Sant Jordi una vintena de llibres dautors del Camp de Tarragona i les Terres de lEbre. Alguns dels títols destacats són Generació #LoRiuÉsVida, dlex de la Guia i Núria Caro, Clandestins dAntoni Batista o El Gaudí que no ens han explicat, de Joan Torres. Entre les temtiques hi ha narrativa, ficció, investigació i literatura infantil, entre altres. El segell publica anualment un centenar de títols, que se sumen als 40 dAngle Editorial, 15 de Lectio Ediciones, 30 dElmo Editorial i 10 de Quorum Llibres, les diferents firmes de 9 Grup Editorial. La firma espera un bon Sant Jordi, com ja ho va ser el de lany passat.

El director de 9 Grup Editorial, Jordi Ferré, ha assegurat que estem contents amb els títols que presentem enguany i ha desitjat que per Sant Jordi faci bon temps. Assenyala que és el factor crucial per tenir un bon volum de vendes durant la jornada, i espera que el fet que la diada cau lendem de Dilluns de Pasqua no condicioni. Pel qu fa als títols, un dels llibres que ser a les parades és Generació #LoRiuÉsVida, dlex de la Guia i Núria Caro. Analitza les lluites socials que shan desenvolupat a les Terres de lEbre des de que es va constituir la Plataforma en Defensa de lEbre (PDE) i com aquest factor ha incidit i condicionat el jovent de la zona. També sha centrat en moviments socials, en aquest cas la clandestinitat, el periodista Antoni Batista. En el seu 24 llibre, Clandestins, es posa a la pell de persones que van lluitar contra el franquisme i com la clandestinitat condiciona la identitat de la persona que la pateix. De fet ha expressat que ell mateix hi va viure durant tres anys, en la dcada dels 70 i ha lamentat que de clandestins avui nhi continua havent.Menys experincia editorial té el riudomenc Joan Torres. Presenta El Gaudí que no ens han explicat un treball dinvestigació que lha portat a fer descobriments sorprenents sobre la vida personal i lobra del genial arquitecte. Per exemple, Torres afirma que en el cas del Teatre Metropol de Tarragona consta que les obres principals les fa fer Gaudí i Jujol va fer dajudant. També recupera la memria dun altre artista, en aquest cas Josep Anton Baixeras, lescriptor tarragoní Joan Cavallé. Ho fa collaborant en ledició del quart volum de lobra completa de Baixeras, que conté material indit. A més, Cavallé també presenta La ciutat i alguna gent que hi viu, un recull de contes que ha anat escrivint en les darreres tres dcades i que tenen en comú que tracten de persones annimes.Entre les novetats hi ha títols que ja han estat premiats, com és el cas de Lobservador de núvols, de Marc Capdevila i guardonat amb el premi Ciutat de Tarragona Pin i Soler; o A passes comptades, del riberenc Valer Gisbert i guanyador del premi de narrativa de la Ribera dEbre.En temtica infantil, leditorial presenta Patufet, on ets? Buscam al Camp del Bara, de Roger Roig i Hugo Prades, un títol marcat per les grans illustracions i que té el certificat de producte oficial del FC Barcelona. A més, també es publica el tercer volum de lEnciclopdia Castellera, dedicada en aquest cas a la tcnica i la cincia. Ferré ha afirmat que enguany també es publicaran el quart i el cinqu volum.