Publicado 14/03/2019 17:54CET

Cornell de Llobregat recupera per a nous usos els quioscos de premsa tancats

Ja se n'han reconvertit dos: un com a ludoteca i l'altre com a deixalleria

ACN

Cornell de Llobregat.-L'Ajuntament de Cornell de Llobregat ha posat en marxa un programa de recuperació dels quioscos de premsa tancats a la ciutat per destinar-los a nous usos. Degut a la caiguda del consum de premsa escrita, en els darrers anys molts dels quioscos de la ciutat van haver de tancar i el consistori va creure oportú reinventar-los com a "contenidors" capaos d'acollir i impulsar iniciatives d'inters ciutad aprofitant la seva centralitat. A dia d'avui ja s'han obert al públic dos d'ells: un situat al carrer Catalans com a deixalleria i espai d'assessorament per reparar petits electrodomstics i l'altre al carrer Avet com a ludoteca. L'Ajuntament en té a punt tres més que, un cop se'n defineixi l'activitat, podrien estar a la disposició dels vens en pocs mesos.

Segons explica Ramon Montserrat, cap del departament d'innovació de l'Ajuntament de Cornell de Llobregat, s'actuar en els quioscos tancats des de fa temps i en els que els seus propietaris han renunciat a la llicncia.Hi ha dos factors que determinen si es pot o no reconvertir un quiosc: l'estat de l'estructura i la seva ubicació. Segons Ramon Montserrat, per fer viable la seva conversió, els quioscos cal que estiguin en un bon estat de conservació i que el seu entorn faciliti algun tipus d'activitat. Per exemple, el quiosc reconvertit en ludoteca del carrer Avet est a tocar d'una plaa i en una zona de vianants que permet que els nens i nens puguin gaudir de l'activitat amb total seguretat. Malgrat que els usos dels quioscos els defineix el consistori en funció d'aquest factors i de les necessitats dels barris de la ciutat, el passat mes d'abril es va obrir una consulta ciutadana a través del web Cornell Opina on els vens van proposar, entre d'altres, que es destinessin al foment de la lectura i el préstec de llibres, a punts d'informació ciutadana, al foment del reciclatge i l'intercanvi d'objectes de segona m, a ludoteques o floristeries. Des del passat 3 de mar ja estan oberts al públic els dos primers quioscos. El del carrer Avet s'ha reconvertit en una ludoteca on els més petits hi poden anar els diumenges al matí a jugar una estona. De moment, només estar obert de dos quarts d'onze a dos quarts de dues del migdia, per en funció de la resposta de la gent es podria ampliar aquest horari i els dies d'obertura. El del carrer Catalans, rebatejat com la Re-Parada, s'ha reconvertit en una deixalleria que fomenta la prevenció i la correcta gestió dels residus. A banda de poder portar l'oli de cuina, les piles esgotades, les cpsules de caf i altres residus, l'espai ofereix informació sobre activitats ambients i assessorament per reparar petits objectes. L'espai ofereix assessorament per l'autoreparació d'objectes, recollida dels residus especials més habituals i informació sobre altres activitats ambientals. Aquest quiosc es troba situat al carrer Catalans, 70 i obrir la seva persiana de dilluns a divendres, de 10.30 a 13h i de 17 a 19.30 hores.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés