Publicado 30/09/2019 13:30CET

El corder i el vi seran els protagonistes del festival 'Cordevi' del Juss

Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

Una cinquantena d'activitats oferiran del 4 d'octubre al 17 de novembre la possibilitat de conixer l'amplia gamma de productes que s'elaboren a la comarca

ACN

Tremp.-El Pallars Juss donar el tret de sortida aquest divendres al festival 'Cordevi' que pretén posicionar la carn de corder que es produeix a la comarca i el vi que s'hi elabora com a productes gastronmics destacats. Del 4 d'octubre al 17 de novembre, el visitant tindr l'oportunitat de descobrir alhora una gamma molt més mplia de productes que s'elaboren al Pallars, com la cervesa, l'oli, el safr o la vedella ecolgica grcies a una cinquantena d'activitats programades. El 'Cordevi', a més, vol ser un nexe d'unió entre les diferents fires que tenen lloc en aquesta poca de l'any al Pallars Juss, facilitant la difusió de l'oferta de cada municipi i complementant-la amb experincies autntiques i exclusives, tant pel que fa al moment com al contingut de l'activitat.

Entre les activitats programades hi ha caminades i visites especials a les vinyes, excursions amb ramats i pastors, sopars temtics centrats en l'oli o les postres. I també hi haur altres propostes adreades a públics específics com ara jornades tcniques impulsades des del programa 'Al teu gust, aliments del Pallars'.Eva Carmona, del celler El Vinyer, ha explicat que aquest festival els serveis per fer valdre el producte que elaboren i donar-lo a conixer tant a la gent del territori com a tots aquells que el visiten.Parallelament, i dins del marc del festival, un gran nombre de bars i restaurants oferiran menús especials km0 amb producte 100% pallars i coincidint amb els caps de setmana de fira.Josep Palau, president de l'Associació Apat, ha explicat que per segon any consecutiu participen amb el festival. Palau ha afegit que un total de 26 restaurants oferiran menús de proximitat i mitja dotzena faran sopars temtics.Des de l'rea de Promoció Econmica de l'Ajuntament de Tremp, la regidora Anna Ritz, ha destacat la voluntat del festival de convertir-se en un referent de la gastronomia pallaresa i diferenciar tant l'oferta gastronmica com la qualitat dels productes.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés