Publicado 15/7/2019 16:33:44 +02:00CET

Convocada una mediació entre personal de terra d'Iberia i l'empresa el dijous per evitar la vaga del 27 i 28 de juliol

Els sindicats denuncien la sobrecàrrega de la plantilla i volen protestar en un dels caps de setmana amb més volum de viatges de l'estiu

ACN

Barcelona.-El Departament de Treball ha convocat una reunió de mediació entre els sindicats del personal de terra d'Iberia i els representants de la companyia aèria aquest dijous per buscar un acord que eviti la vaga del 27 i 28 de juliol, un dels caps de setmana amb més volum de viatges previstos de l'estiu. Els treballadors denuncien la "sobrecàrrega de treball de la plantilla", que formen unes 2.000 persones, així com també la manca de personal per cobrir les necessitats reals davant l'augment de feina a El Prat. En concret, fonts sindicals han apuntat que el cap de setmana passat va ser "desastrós" i que s'ha pet palès la falta de personal suficient per dur a terme les tasques que se'ls encomanen. Fonts de l'empresa han explicat que sempre assisteixen a aquest tipus de reunions.

A banda, també denuncien els "incompliments sistemàtics" amb els acords assolits l'any passat, i que van permetre desconvocar, llavors, una vaga de quatre dies. El personal d'Iberia Barcelona gestiona prop del 65% de les operacions de personal de terra a l'aeroport d'El Prat, segons fonts sindicals.

el més llegit

 1. 1

  Tallada la línia R3 entre Torelló (Barcelona) i Ripoll (Girona) per un atropellament

 2. 2

  Mollet del Vallès (Barcelona) farà més PCR a contactes de positius aquesta setmana

 3. 3

  Mor un conductor en xocar amb un camió a l'autovia A-2 a Lleida

 4. 4

  Agents de paisà controlaran l'ús de la mascareta a Terrassa (Barcelona)

 5. 5

  Un detingut a Llagostera (Girona) per vendre un propulsor submarí robat a Bombers