Publicado 18/11/2019 16:21:45 +01:00CET

El conte sobre les oliveres mil·lenàries arriba a tots els centres educatius de Catalunya

Salvem lo Montsià i Graëllsia volen difondre "el valor històric i social" d'aquest patrimoni natural entre els més petits

ACN

Ulldecona.-Salvem lo Montsià i Graëllsia, a través del projecte Arbres en Peu de Vida, ha fet arribar el conte 'Arraïlades' i una guia didàctica sobre les oliveres monumentals a les escoles i instituts de les Terres de l'Ebre, i en format digital a tots els centres educatius del país. Pretenen mostrar al públic infantil i juvenil la problemàtica de l'espoli d'oliveres mil·lenàries i "el valor històric i social" d'aquest patrimoni natural. També s'han lliurat exemplars a vuitanta Centres de Recursos Pedagògics (CRP), des d'on estaran disponibles per als centres, i aviat se n'enviaran a més biblioteques, també del Maestrat.

Salvem lo Montsià i Graëllsia han fet aquesta acció coincidint amb la continuació del treball al Parlament per articular una llei de protecció per a les oliveres monumentals. Les associacions reclamen que es tinguin en compte les esmenes que van presentar a la proposició de llei i es garanteixi "una protecció efectiva al cultiu i al paisatge de l'oliverar monumental". Una de les esmenes més destacades demanava ampliar la protecció als arbres de més de 2 metres de perímetre de tronc a 1,3 metres d'alçada, establir ajudes i suport a tota la pagesia que en té cura i activar una moratòria que aturi l'espoli mentrestant es tramita la llei.

el més llegit

 1. 1

  A presó dos joves per dos robatoris en mitja hora al Vendrell (Tarragona)

 2. 2

  Moren un jove de 20 anys i una noia de 24 en precipitar-se des d'un balcó a Lleida

 3. 3

  Coronavirus.- La Marató de Barcelona 2020 s'anul·la i se celebrarà el 7 de novembre del 2021

 4. 4

  Crema una embarcació al port d'Empuriabrava (Girona) sense causar ferits

 5. 5

  Mor una persona atropellada per un tren de mercaderies entre Torredembarra i Tarragona