Investigadors de la Unitat de Nutrició Humana de la URV analitzen prop de tres mil articles científics
ACN
Tarragona.-Consumir productes lctics -llet, iogurts i formatge- té beneficis "cardio-saludables". Ho evidencia l'anlisi de prop de tres mil articles científics observacionals que han fet investigadors de la Unitat de Nutrició Humana de la Universitat Rovira i Virgili (URV). La revisió dels estudis posa de manifest que consumir lctics redueix el risc de patir malalties del cor i diabetis perqu s'associa amb una menor incidncia del síndrome metablic relacionat amb l'obesitat abdominal. Els efectes positius es donen sobretot si els lctics consumits eren baixos en greix. El consum d'un iogurt al dia s'associa amb un 23% menys de risc de patir alteracions metabliques i el consum de lctics sencers no s'associa amb el risc de patir la malaltia.
L'objectiu de la revisió era valorar si el consum dels diferents tipus de producte lctics s'associen amb el síndrome metablic, una agrupació de factors de risc cardiovasculars (obesitat abdominal, pressió arterial elevada, augment de sucre a la sang, colesterol HDL baix i nivells elevats de triglicrids en sang) que es relacionen amb un risc més alt de patir malalties del cor i diabetis. Durant els anlisis estadístics es va fer un anlisi de dosi-resposta per comprovar si a més consum hi ha més protecció. L'equip investigador de la Unitat de Nutrició Humana est format per Jordi Salas Salvadó, Nerea Becerra, Guillermo Mena i Nancy Babio. L'estudi s'ha publicat a la revista científica Advances in Nutrition.