Publicado 18/01/2019 17:30

Consumir habitualment oli d'oliva verge extra redueix a la meitat les possibilitats de patir una fractura osteoportica

Agencia Catalana de Noticias
ACN

Ho demostra un estudi de la URV amb una recerca durant nou anys sobre la qüestió

ACN

Tarragona.-Un estudi de la Universitat Rovira i Virgili (URV) demostra que consumir habitualment oli d'oliva verge extra redueix un 49% el risc de patir una fractura osteoportica. La recerca ha durat nou anys i s'ha fet sobre una població de 870 persones d'entre 55 a 80 anys. Segons ha explicat una de les responsables de la investigació, la doctora Mnica Bulló, s'ha triat aquest perfil de població perqu és el que té un risc més elevat de sofrir problemes cardiovasculars. I és que l'objectiu primer de la investigació no era l'ssia, sinó la coronria. Finalment, l'enfocament de la recerca amb amplis qüestionaris i anlisis de variables ha perms obtenir també aquests resultats. Les dades s'han presentat en una conferncia organitzada per JARC en el marc de la Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra de les Borges Blanques.

Segons ha explicat Lluís Gaya, cap sectorial de l'oli de JARC, aquests treballs acaben incidint directament en la valorització dels aliments que es produeixen al territori. Per aix JARC ha reclamat a l'administració un increment dels fons per a investigació. A més, ha recordat que aquesta via que certifica la qualitat del producte i els seus beneficis per a la salut permet diferenciar l'oli produt a Catalunya.El responsable de JARC ha recordat que a inicis de la campanya de recollecció de l'oliva d'enguany, l'OCU va fer públic un estudi qu demostrava que més de la meitat dels olis que es venen a Espanya sota l'etiqueta de verge extra, no ho són. Gaya ha lamentat aquesta situació, per sobretot que no s'actu amb contundncia contra aquestes males prctiques. Ha recordat que la seva organització agrria ja ho denunciava l'any 2012 i ha reclamat a l'administració que sigui diligent en detectar i sancionar els fraus en l'etiquetatge.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés