Publicado 04/11/2020 16:39CET

Constituiran un grup de treball per a la millora de la mobilitat i el transport públic de les Garrigues

Pla obert de la reunió del secretari d'Infraestructures, Isidre Gavín, amb Jaume Setó, Enric Mir, i Dolors Tella, al Consell Comarcal de les Garrigues, el 4 de novembre del 2020. (Horitzontal)
Pla obert de la reunió del secretari d'Infraestructures, Isidre Gavín, amb Jaume Setó, Enric Mir, i Dolors Tella, al Consell Comarcal de les Garrigues, el 4 de novembre del 2020. (Horitzontal) - Cedida per Territori i Sostenibilitat (ACN)

Gavín anuncia millores en els serveis d'autobús i de tren en els pròxims mesos, en el nou sistema de Rodalies Lleida

ACN

Les Borges Blanques.-El secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Jaume Setó, l'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, i la presidenta del comitè executiu de l'ATM de Lleida, Dolors Tella, s'han reunit aquest dimarts per analitzar el projecte de Rodalies de Lleida i la seva implantació en l'àmbit de les Garrigues. Fruit de la trobada, Territori i Sostenibilitat, l'ATM de Lleida i les administracions locals han acordat constituir un grup de treball permanent per adaptar les millores de l'oferta del transport públic a les necessitats dels municipis i de la mobilitat de la comarca en general, i per definir un nou model de transport públic a les Garrigues.

El secretari Isidre Gavín ha exposat que, en el marc del projecte de Rodalies de Lleida i d'una proposta global de millora dels serveis regionals al sud de Catalunya, la Generalitat proposa per a les línies R13 i R14, en l'àmbit concret de Lleida, l'oferta combinada de serveis de l'R13 i l’R14 Lleida-Vinaixa, que passaria de cinc a sis serveis al dia per sentit, amb un reforç de l'oferta al matí. D'altra banda, a l'R14 es vol crear un nou servei per sentit entre Lleida i Tarragona i millorar les opcions de connexió dels serveis parcials amb Barcelona. Així mateix, en les dues línies s'estudia modular millor els horaris durant el dia. Les millores també permetran una millor combinació amb els serveis d'Alta Velocitat, ha assenyalat Gavín. Durant la trobada, s'han analitzat també les millores efectuades i les dades de demanda dels diversos serveis que es presten. En aquest sentit, el Consell Comarcal ha plantejat a la Generalitat l'aplicació d'algunes millores de línies de transport públic amb baixa ocupació perquè es puguin transformar en transport a la demanda millorant els horaris i les freqüències existents, així com la necessitat d'una millora de l'oferta de transport de mitja distància. Finalment, Gavín ha anunciat que Territori i Sostenibilitat està estudiant millores en diversos serveis del transport públic a la comarca que podrien implementar-se el primer trimestre del 2021 i que ja preveu el projecte de Rodalies Lleida, com ara, una nova línia de bus exprés entre les Borges Blanques i Lleida. A més, es podrien acordar altres actuacions en el grup de treball que s'ha constituït i que tindrà la primera reunió aquest mateix mes, segons ha exposat el secretari d'Infraestructures i Mobilitat.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés