El Consell Islàmic demana una segona oportunitat pels joves musulmans radicalitzats que decideixen tornar a Europa

Agencia Catalana de Noticias
ACN
Publicado 12/3/2019 18:24:58CET

Mohamed Halhoul reclama una assignatura sobre la diversitat religiosa als centres públics catalans

ACN

Barcelona.-El portaveu del Consell Islàmic Cultural de Catalunya, Mohamed Halhoul, ha reivindicat "el perdó" pels joves musulmans radicalitzats que demanen tornar a Europa a través de "polítiques per acollir els retornats" perquè "si una persona vol començar de nou" considera que cal "donar-li aquesta oportunitat i ajudar-lo a que comenci de nou, no deixar-lo en un parany que encara complicaria més la seva situació". Durant la seva compareixença davant la Comissió d'Investigació sobre els atemptats del 17 i el 18 d'agost de 2017 també ha reivindicat el paper "importantíssim" de l'educació en la lluita contra el radicalisme en els joves. Ha argumentat que no proposa una educació entesa "com a proselitisme o catequesi en termes catòlics" sinó sobre "el coneixement de la diversitat religiosa". Ha explicat que ja es donen aquests coneixements en alguns centres concertats, però ha dit que creu que s'hauria de fer a tots els centres educatius públics.

El portaveu del Consell Islàmic Cultural de Catalunya ha defensat el paper de l'educació "per lluitar contra la ignorància, el desconeixement i les problemàtiques". "Almenys que aquests nois vagin coneixent la seva realitat, hi ha mesquites, sinagogues, catedrals, esglésies, parròquies... i tot això els donaria una eina més pel que fa al coneixement divers del seu país i formaria part del currículum". Ha afegit que educar en la diversitat religiosa significaria una realitat "molt rica i molt important i fortificadora del futur del nostre jovent". Ha afegit que "quan acceptes la realitat de l'altre que és divers, que és diferent que tu, llavors no hauries de caure en cap radicalització", ha indicat."Escollir bé" els imamsHalhoul ha explicat que des de les entitats musulmanes s'està fent "molta tasca a nivell de seguretat i d'estar alerta" pel que fa a la contractació dels imams de les comunitats des dels atemptats terroristes de la Rambla de Barcelona. Ha indicat que hi ha hagut una "presa de consciència" de la importància d'escollir bé, i en aquest sentit les entitats han vist que han "de fer bé les coses", fixar-se en que tinguin "un historial bo", les competències, el seu currículum, la formació que té i que no tingui antecedents penals. "No hi ha dubte que les entitats estan fent aquest esforç", ha indicat.Aquest dimarts també havia de comparèixer al Parlament el president de la Federació Islàmica de Catalunya, Hafid a Aarab, però no hi ha pogut assistir.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.