Publicado 31/7/2019 19:11:11 +02:00CET

El consell d'administració del Parc Científic de Lleida garanteix la viabilitat del complex empresarial i de recerca

Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

Assegura que la reclamació estatal del deute pendent no afectarà al funcionament ordinari del parc ni a les seves empreses

ACN

Lleida.-El consell d'administració del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida ha tractat aquest dimecres la situació generada per la reclamació per part de l'Agència Estatal de Recerca del retorn de sis milions d'euros corresponents a quotes dels préstecs pendents. La reunió ha coincidit amb la publicació al BOE de l'ordre que regula la concessió d'una moratòria en el retorn de les quotes que vencen enguany i que passarien a retornar-se el període 2021-24, subjecta a l'elaboració d'un pla de viabilitat. El Parc ha fet una consulta tècnica al Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats per veure si és viable acollir-se totalment o parcialment a aquesta moratòria, com s'havia fet en anys anteriors, i amb quines quantitats. En cas que no sigui possible, el consell ha donat el vistiplau a mesures alternatives per fer front al deute, que inclouen una operació de refinançament.

Els patrons del parc, l'Ajuntament i la Universitat de Lleida, i en el seu nom el president del consorci, el rector Jaume Puy, i el vicepresident, l'alcalde Miquel Pueyo, han volgut posar de manifest la voluntat i el compromís clar i unànime per part de tots els membres del consell d'administració de garantir la continuïtat del Parc Científic de Lleida, que "és plenament viable pel que fa al seu funcionament ordinari". També han volgut traslladar un missatge de tranquil·litat a totes les empreses i centres de recerca presents a Gardeny i recordar-los que la qüestió del retorn del deute "només afecta l'entitat gestora del parc i els seus patrons, però no pas al seu funcionament". D'altra banda, Puy i Pueyo també han volgut reiterar la crida a la col·laboració amb altres administracions per tal de donar viabilitat a projectes d'abast territorial com és el Parc Científic de Lleida, tal com ha succeït en parcs d'altres comunitats. En aquest sentit, s'intensificaran les reunions amb la Generalitat, la Diputació i l'Estat per aconseguir un major suport.