Publicado 22/03/2019 12:03CET

El Consell de la Conca de Barber duplicar espai en fer-se amb una finca adjacent del call jueu

Agencia Catalana de Noticias
ACN

ACN

Montblanc.-El Consell Comarcal de la Conca de Barber podr duplicar lactual espai de la seu, ubicada al Palau Aleny, grcies a la recent adquisició duna finca annexa. Es tracta de Cal Masip, un immoble en venda durant anys i abandonat des del 2003, que ocupa gran part duna illa en ple call jueu. LAjuntament de Montblanc va comprar la finca i va cedir-la al Consell perqu pogués ampliar les seves dependncies i resoldre lactual manca despai. És el primer pas dun projecte ambiciós que seleva als 2,3 milions deuros, i que est subjecte als Fons Feder de la Unió Europea, pendents de resoldres properament. Si es rep lajut -fins al 50% del valor de lobra- tirar endavant. En cas contrari, saparcar a lespera de garantir viabilitat econmica. Lobjectiu del Consell és arranjar-ho a la prxima legislatura.

El Consell Comarcal de la Conca de Barber ha quedat petit. Després danys dintents i negociacions, el projecte dampliació de les installacions de lens podr executar-se grcies a la intervenció del govern de Montblanc, del qual en forma part lactual president del Consell, Francesc Benet. La compra es va tancar per valor de 300.000 euros. I lespai ara ja és propietat de lorganisme comarcal.Un immoble amb histriaCal Masip, al número 16 del carrer de Sant Josep, sel reconeix per una portalada verda amb una persiana abaixada des dels anys setanta. Era lentrada duna botiga de queviures -coneguda com Cal Saboner, ja que la família shavia dedicat a fabricar sabó-, amb una casa annexa i pati interior, de dimensions considerables. Abasta prcticament tota una illa, on també hi ha un restaurant i el Consell. De fet, als noranta lens comarcal va adquirir part de la propietat per ubicar-hi lactual seu. Ara la idea és fer-se amb la resta de la finca que havia estat botiga i habitatge de la nissaga Masip durant un segle i mig. Tcnics municipals que han entrat a linterior van quedar sorpresos de la conservació de la botiga, prcticament amb el mateix aspecte que el dia en qu els propietaris van abaixar la persiana.Malgrat lestat dabandó, encara preserva la caixa registradora, bscules, ampolles de vi i productes de neteja i higiene de lpoca, dunes marques que avui en dia que ja no existeixen. És per aix que lAjuntament vol organitzar-hi unes jornades de portes obertes a fi de de donar loportunitat als montblanquins de veure la botiga per dins. Prviament, sassegurar ledifici i se sanejaran els accessos.De botiga a centre dinterpretació Amb una rea duns 400 metres quadrats, lobjectiu és rehabilitar lespai i destinar-lo a zones museístiques -es planteja un centre dinterpretació de la comarca-, així com guanyar espai per als departaments administratius més saturats de lens. Som optimistes que ens donin lajut Feder, en unes setmanes ja ho sabrem, i després haurem de seguir buscant més finanament; 2,3 milions no és una qüestió menor pel Consell i haurem de treballar molt perqu sigui una realitat, conclou Benet.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés