Publicado 26/02/2019 18:53CET

El Consell Comarcal de la Selva ajuda a crear 68 empreses durant el 2018

ACN

Santa Coloma de Farners.-El Consell Comarcal de la Selva ha ajudat a la creació de 68 empreses al llarg de 2018. Fins a 261 emprenedors van passar pel servei de creació d'empreses que ofereix l'ens comarcal. De tots ells, es van arribar a assessorar 129 persones i al final s'han materialitzat 68 projectes. Aquestes noves empreses han suposat la creació de 97 llocs de treball. Per altra banda, aquest servei també ha realitzat 22 tallers grupals dedicats a la digitalització dels comeros, que han comptat amb 208 participants. Posteriorment s'ha assessorat individualment a 151 casos per ajudar-los a guanyar presncia a les xarxes. A banda, els tcnics han ajudat a tramitar 29 subvencions durant el 2018 per la implantació de comer electrnic i també millorar els punts de venda.

El servei de creació d'empreses del Consell Comarcal de la Selva ha ajudat a formar 68 negocis nous durant el 2018. Per aquest servei hi van passar 261 emprenedors que volien informació per posar en marxa les seves idees d'empresa. De tota manera, el consell en va seleccionar 129 per assessorar-los i ajudar-los a valorar la viabilitat del projecte a través d'un pla d'empresa.A més, aquestes 129 persones també han tingut l'oportunitat de posar-se en contacte amb experts del seu mbit empresarial i conixer tots els processos que cal seguir a l'hora d'aixecar la persiana d'un nou negoci. El resultat ha estat la creació de 68 empreses al llarg de l'any a la comarca. Les obertures han anat acompanyades de la creació de 97 llocs de treball.Un 23% dels projectes eren de serveis professionals i un 23% eren per obrir nous comeros. Un 16% dels negocis han resultat noves obertures de bars i restaurants, mentre que el 10% han estat perruqueries i esttiques. Un 15% dels projectes eren de l'mbit dels serveis, un 8% eren del sector dels transports i un 5% de noves empreses de reformes.Tallers per a la digitalitzacióA banda de l'assessorament de creació de noves empreses, el servei també ha organitzat 22 tallers grupals en onze municipis de la comarca per ajudar als comeros a digitalitzar-se. Hi han participat 208 establiments. El contingut s'ha centrat en el mrqueting digital i l'administració electrnica. Dels 208 participants, 151 han rebut un assessorament individualitzat per aprofundir en aquest camps.En parallel, els tcnics del Consell Comarcal han ajudat a 29 empresaris a tramitar subvencions per digitalitzar els seus comeros. Les ajudes podien anar des de la implantació del comer electrnic a la millora dels punts de venda. Els tcnics han detallat que en molts casos es tracta d'autnoms o comerciants que no coneixen els avantatges que pot aportar al negoci la digitalització.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés