Publicado 07/06/2019 11:56CET

El Consell Comarcal del Ripolls liderar un projecte turístic per posar en valor el riu Ter amb una inversió d'1,6 MEUR

El 50% del finanament prové d'un ajut europeu FEDER i comptar amb la participació de quatre ajuntaments

ACN

Ripoll.-El Consell Comarcal del Ripolls liderar un projecte per posar en valor el riu Ter i entorns i fer que aquest patrimoni natural sigui un dinamitzador per a l'economia del territori. El projecte requereix una inversió de més d'1,6 milions d'euros (MEUR), la meitat dels quals es finanaran amb un ajut del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). Hi participen quatre ajuntaments: Camprodon, Ripoll, Sant Joan de les Abadesses i Sant Pau de Segúries. El pla preveu millores en espais naturals urbans a lentorn del riu Ter seguint un model "respectuós amb l'entorn". Lobjectiu és adaptar lleres del riu i camins fluvials perqu esdevinguin nous atractius turístics i seguir fent créixer les potencialitats del Ripolls com a destinació de turisme de natura. El calendari d'execució previst és 2021.

El Consell Comarcal del Ripolls hi ha treballat durant mesos juntament amb els ajuntaments que han volgut participar-hi. A banda de les actuacions de millora als entorns del riu, també es preveuen accions de comunicació i difusió, així com treballs de monitorització i coordinació del projecte. Unes tasques que comportaran la creació de dos llocs de treball. "La qualitat del projecte presentat i el treball posterior dallegacions impulsat des del Consell Comarcal del Ripolls ha perms que finalment el comit de valoració hagi acceptat el projecte sencer", explica el consistori en un comunicat.Aix ha estat possible després de mesos de treball conjunt amb tots els ajuntaments de la comarca que han volgut participar-hi: Camprodon, Ripoll, Sant Joan de les Abadesses i Sant Pau de Segúries. Limport total del cost del projecte és d1.638.423,10 euros (IVA incls) i es preveu que s'executi el 2021.Aquest és el segon projecte finanat amb fons FEDER que s'aconsegueix en un mateix mandat del Consell Comarcal del Ripolls. El primer va ser 'Lexperincia dels Pirineus més autntics', encara en execució, que ha perms construir un centre dacollida de visitants a Campdevnol, remodelar els jardins de la torre de la font de la Puda de Sant Joan de les Abadesses, ampliar el rocdrom de Ripoll, crear una via ferrada al granfir de Ribes de Freser i rehabilitar diversos miradors al mateix municipi, entre altres actuacions. Els dos projectes junts sumen 3,5 MEUR dinversió en turisme per al Ripolls.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés