Publicado 31/7/2019 12:58:03 +02:00CET

Condemnen per desordres públics dos veïns de l’Hospitalet de Llobregat pels aldarulls del dia de la detenció de Puigdemont

El jutge descarta el delicte d’atemptat a l’autoritat i els imposa penes de presó d’un any i d’un any i mig

ACN

Barcelona.-La Sala Segona de l’Audiència de Barcelona ha condemnat per desordres públics dos activistes de l’Hospitalet de Llobregat que el 28 de març de 2018 van participar a les manifestacions de Barcelona contra la detenció de l’expresident Carles Puigdemont. El tribunal considera provat que Lluís Mollón i Laia Roca van entorpir el pas dels Mossos d’Esquadra durant les protestes als carrers propers a la Delegació del govern espanyol, i els condemna a penes de presó d’un any –per a ella- i un any i mig –per a ell-. Al judici celebrat a principis de juliol, Mollón també va ser jutjat per atemptat a l’autoritat, però el tribunal ha descartat condemnar-lo per aquest delicte perquè considera que no va haver intenció d’actuar contra els agents policials.

L’advocada de Mollón i Roca, Laia Serra, ha recordat a l’ACN que l’objectiu de la defensa era aconseguir l’absolució dels dos acusats “perquè hi havia diversos vídeos contradient de manera frontal i determinant el relat policial”. Amb tot, un cop descartat el delicte d’atemptat a l’autoritat –pel qual Mollón s’exposava a una pena de sis anys de presó a petició de la Fiscalia- Serra ha celebrat que “l’escenari més crític ha quedat desterrat”. Com que les condemnes són inferiors als dos anys i els activistes no tenen antecedents, tots dos eludiran l’entrada a un centre penitenciari. Serra ha apuntat que el proper mes de setembre analitzarà amb Mollón i Roca quines opcions tenen de recórrer el cas -el mes d’agost es considera judicialment inhàbil-.Desenes de persones s’han concentrat aquest dimecres a les portes de l’Audiència de Barcelona per donar suport als cos encausats coincidint amb la publicació de la sentència.