Publicado 25/07/2019 18:49CET

Condemnen a 6 anys de presó l'agent immobiliari de Tarragona que va estafar una dona a la qual va acabar matant

ACN

Tarragona.-L'Audincia de Tarragona ha condemnat Ramon Franch a sis anys de presó per un delicte de falsedat en document privat en concurs amb un delicte d'estafa. Franch és l'agent immobiliari que el juny del 2015 va assassinar Carme Gallart, una dona a la qual havia estafat el 2006 i a la qual va acabar matant perqu no havia volgut pactar un acord per evitar el judici. La vista s'havia de celebrar el setembre del 2015, per es va ajornar perqu la dona havia desaparegut tres mesos abans. L'homicidi es va jutjar a finals del 2017 amb un jurat popular, que el va considerar culpable. El tribunal el va condemnar a 15 anys de presó, que Franch compleix actualment, i a pagar una indemnització de 450.000 euros als familiars de la víctima, el cos de la qual encara no s'ha localitzat.

Finalment, la vista oral per l'estafa s'ha celebrat a finals de juny d'aquest any. L'Audincia de Tarragona ha donat per vlid el relat del fiscal, segons el qual l'empresari va fer creure a la dona que tenia un comprador per al seu domicili i, aquesta, va demanar un préstec per comprar un segon habitatge. Totes dues operacions les va gestionar l'ara condemnat, que es va embutxacar una comissió de 45.000 euros. Com que la primera operació va resultar un engany, la dona es va veure obligada a demanar més préstecs i a desfer-se de les seves propietats -tres finques- per pagar els deutes. Gallart es va querellar contra Franch l'any 2012.L'Audincia de Tarragona va fixar data per al judici oral per l'estafa a finals de setembre del 2015, i Franch, per evitar-lo, va intentar arribar a un acord diverses vegades amb l'estafada. Sembla que li hauria ofert fins a 300.000 euros, per la dona va rebutjar aquesta quantitat. L'agent immobiliari va decidir després desfer-se de la dona en un lloc encara no determinat del Prepirineu d'Osca.A banda dels sis anys de presó per l'estafa, l'Audincia de Tarragona també condemna l'agent immobiliari a inhabilitació per a l'exercici del dret al sufragi passiu durant el temps de condemna i a inhabilitació especial per a l'exercici de la professió d'agent de la propietat immobiliria durant el mateix termini.A més li imposa una pena de 15 mesos de multa amb una quota diria de 6 euros i el condemna a indemnitzar els hereus legals de Gallart amb la quantitat d'1.343.000 euros amb els interessos legals previstos.També condemna l'asseguradora Arch Insurance Company a pagar 600.000 euros en concepte de responsable civil subsidiari, descomptant-hi la franquícia fixada a la plissa d'assegurana i sumant-hi els interessos legals que preveu la llei.Contra aquesta resolució es pot interposar recurs de cassació.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés