Publicado 12/4/2019 10:19:17 +02:00CET

El concurs públic per a l'explotació de l'edifici del restaurant del Tful a la platja Llarga de Tarragona queda desert

La Generalitat far nova convocatria després de desestimar les cinc propostes rebudes per no complir terminis i requisits

ACN

Tarragona.-El departament de la Vicepresidncia i dEconomia i Hisenda ha declarat deserta la licitació per atorgar una concessió de domini públic duns espais destinats a bar-restaurant en un immoble propietat de la Generalitat, situat a la platja Llarga de Tarragona. Dacord amb la resolució que publica avui el DOGC, es van presentar un total de cinc ofertes, dues de les quals no es van poder admetre a trmit per haver-se presentat fora de termini, i les altres tres han quedat excloses per incomplir algunes de les clusules reguladores de la licitació. Davant daquesta situació, la Direcció General del Patrimoni de la Generalitat convocar un nou concurs en les properes setmanes. El passat 6 de febrer, la Generalitat va treure a concurs ladjudicació de la concessió de domini públic daquest immoble on fins el passat 14 de desembre hi havia el restaurant 'El Tful de Mar'. Es tracta dun espai de dues plantes amb dues terrasses que sumen una superfície de 698,95 m2.

Tal com detalla la resolució, la Mesa de Contractació va decidir no obrir els sobres A amb les propostes de dos dels interessats, després de constatar que no van anunciar la presentació de loferta dins del termini establert. O, dit duna altra manera, els correus electrnics en qu sanunciava la presentació de la documentació es van enviar passades les 14:00 hores del 8 de mar, data límit de presentació de les ofertes, segons informen fonts de la Generalitat. Daltra banda, pel que fa a les altres tres, la Mesa, dacord amb la clusula 14.6 del plec de clusules administratives, ha decidit excloure-les del concurs després de constatar que en el sobre B, on shavia de detallar lavantprojecte dadaptació del local i el pla dexplotació i funcionament, no shavien incls plnols de planta i secció de limmoble a escala 1\/100 del projecte que presentaven. Lexpedient de recuperació de la propietat del Iot, pendent de resolució El restaurant el Tful es trobava situat en el mateix immoble propietat de la Generalitat, a la planta baixa del qual hi ha un altre espai dedicat als serveis de bar i restaurant conegut com 'El Iot'. El 20 de maig del 2015 el departament dEconomia va atorgar un permís docupació temporal per un període mxim de tres anys als propietaris dambdós establiments. Tres anys després, en el moment en qu finalitzava el permís, la Generalitat els va concedir una prrroga fins al 30 de novembre del 2018. Aleshores, els propietaris havien de lliurar a ladministració les installacions lliures, buides i en perfecte estat de conservació. Lobjectiu de la Generalitat era poder treure a concurs la seva concessió, en rgim de publicitat i concurrncia, per continuar-los explotant com a bars restaurants. A dia davui, passats més de 4 mesos des de la data de caducitat de la concessió, el propietari del restaurant 'El Iot' encara no ha deixat limmoble i segueix desenvolupant la seva activitat, tot i no disposar del títol jurídic per fer-ho, ja que el permís temporal docupació sextingia el 30 de novembre. Davant daquesta situació, el departament de la Vicepresidncia i dEconomia i Hisenda va incoar un expedient patrimonial de desnonament administratiu per recuperar la possessió del bé propietat de ladministració, que segueix la seva tramitació. El passat 4 de mar, el DOGC i el BOE publicaven la resolució de lexpedient de desnonament administratiu, segons la qual es notificava al propietari -després de dos intents infructuosos de fer-ho personalment-, que havia de deixar limmoble en un termini de vuit dies hbils. Dacord amb la normativa en matria de patrimoni, lincompliment daquest requeriment pot comportar multes coercitives de fins al 5% del valor de limmoble. Lafectat, per, va presentar un recurs que est pendent de resoldres.

el més llegit

 1. 1

  Tarragona intensificarà les sancions per no complir les mesures de prevenció del Covid-19

 2. 2

  Coronavirus.- Usoc deixa sense efecte la vaga de sanitat al Segrià (Lleida)

 3. 3

  Presó per a la detinguda per matar a punyalades una familiar a Pont de Vilomara (Barcelona)

 4. 4

  Alba Vergés no descarta confinar a casa als veïns del Segrià (Lleida)

 5. 5

  Tres detinguts en una operació antijihadista a Badalona (Barcelona)