El CoNCA celebrarà el proper plenari a les Terres de l’Ebre

Publicado 28/9/2019 7:04:18CET

El nou equip vol recuperar la itinerància territorial per tenir “coneixement directe” de la cultura més enllà de Barcelona

ACN

Barcelona.-El Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CoNCA) es reunirà el proper 30 de setembre a Mora d’Ebre, recuperant així la itinerància de les reunions del plenari pel territori. La nova presidenta de l’ens, Vinyet Panyella, explica a l’ACN que “una de les primeres coses” que s’han plantejat ella i els seus consellers és avançar en el “coneixement directe” de la cultura arreu del país. I és per això que, reunits el passat mes de juliol, van acordar tornar a celebrar reunions plenàries fora de Barcelona, començant per les Terres de l’Ebre. Unes terres “castigades” per l’incendi de l’estiu i que des del CoNCA visitaran “per conèixer l’ultima hora de la seva realitat i per fer l’acompanyament i el suport” que, insisteix, volen “visibilitzar”.

“És evident que els grans equipaments són a Barcelona, però fora de Barcelona hi ha vida, i molta”, constata Vinyet Panyella després de referir-se a les avaluacions d’equipaments culturals que ve duent a terme el CoNCA. En aquest sentit, després de prendre possessió del càrrec el passat mes de juliol, la gestora cultural i els nous membres del consell van acordar reprendre les reunions plenàries fora de la capital catalana, segons ha informat en una entrevista a l’ACN. La primera reunió del curs encara va ser a Barcelona, a principis de setembre. La segona, el proper dia 30 de setembre, es farà a Mora d’Ebre. Panyella explica l’elecció del lloc de la primera reunió del plenari lluny de Barcelona en molt temps perquè es tracta d’unes “terres castigades” per l’incendi de l’estiu passat i on “el món de la cultura” es va mobilitzar per “donar resposta” a aquell “moment tràgic”. “Per conèixer l’última hora de la seva realitat i per fer l’acompanyament i el suport que tenim ganes de visibilitzar”, ha indicat la presidenta. La intenció, afegeix, és visitar “diverses entitats” de la zona aprofitant la reunió a Mora. “El que aquest CoNCA vol és recuperar la itinerància per tot el país. Escoltar, conèixer i fer-nos càrrec d’aquesta realitat viva que és el territori del nostre país”, conclou Panyella.