Publicado 22/01/2019 11:03CET

La Conca de Barber ja recicla més de la meitat de la brossa que genera

Agencia Catalana de Noticias
ACN

La recollida selectiva augmenta pel sistema porta a porta i una prova pilot de contenidors amb lectors de targeta

ACN

Montblanc.-La Conca de Barber ja recicla més de la meitat de la brossa que genera. Així es desprn del balan anual facilitat pel Consell Comarcal. La recollida selectiva ha augmentat, assolint un 50,45% de recuperació de residus generats i separats selectivament -sobre les 10.800 tones de brossa recollida a la comarca durant el 2018. Ja fa temps que des del Consell es treballa en aquesta línia, aconseguint que la Conca se situ com una de les comarques catalanes que millor recicla. Les noves implantacions de porta a porta i contenidors tancats a la comarca han propiciat aquest increment dels residus reciclats. Rocafort de Queralt, amb un 65,55%, és el municipi que més recicla de la comarca, grcies a la prova pilot de contenidors amb lectors de targeta.

El 2018 shan generat 10.837,8 tones de residus municipals. Respecte lany 2017, la generació total de residus municipals ha augmentat i la recollida selectiva també ha crescut -tot i la disminució de la població comarcal-, situant-se en un 50,45%, de mitjana.Han augmentat totes les fraccions de recollida selectiva: l'orgnica ho ha fet en un 4,95%; els envasos amb un 13,31%; el paper i cartró, un 4,41%; i el vidre amb un 1,24% daugment. El cartró comercial també ha crescut un 10,55%. Totes les recollides amb contenidors han augmentat, mentre el rebuig s'ha mantingut -ha pujat un 0,29%.Les bones dades registrades en el balan anual coincideix en un any de noves implantacions i reptes. El juny es va iniciar la primera prova pilot de contenidors tancats al municipi de Rocafort de Queralt, i de les primeres proves de Catalunya, la qual ha donat, segons el Consell, uns resultats molt satisfactoris. Rocafort de Queralt és el municipi que millor recicla de tota la comarca, amb un percentatge del 65,55%, casi 10 punts més que lany 2017.Laltra prova pilot va ser la implantació del porta a porta al nucli histric de Montblanc. El percentatge de recollida al nucli emmurallat ha estat del 80%. Aquesta implantació ha propiciat que molts comeros sadherissin al servei de cartró comercial i denvasos comercial fent que creixin en un 10,55% i un 13,31% respectivament.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés