Publicado 26/02/2019 10:48CET

La Conca de Barber aprova un pla estratgic per als prxims anys

Agencia Catalana de Noticias
ACN

ACN

Montblanc.-La Conca de Barber dona llum verda al pla estratgic de la comarca 2018-2025. En aquest full de ruta es fixen els objectius pels quals sha de regir la comarca pels prxims set anys. El document, aprovat en el ple del Consell Comarcal daquest dilluns, ha suposat un any de reunions de treball amb diversos agents socials i econmics. El resultat és una declaració dintencions -recull fins a 250 actuacions-, amb la manca dhabitatge entre les prioritats a tractar. Així, es vol elaborar un estudi dhabitatge comarcal, junt amb la URV, per solucionar la manca destoc i afavorir lestabliment de nous habitants, en bona part atrets pel sector industrial. La despoblació i el sobreenvelliment són altres factors a revertir inclosos en aquest pla obert a incorporar més propostes. No és hermtic, afirma el president del Consell, Francesc Benet, en declaracions a lACN.

Fruit dun llarg procés de participació, el pla vol servir deina de planificació comarcal, amb lhoritzó fixat en any 2025. Les polítiques dhabitatge és un dels principals eixos datenció i entre les actuacions previstes es vol dur a terme aquest estudi dhabitatge comarcal de bracet amb la URV, si bé, segons Benet, haur de ser competncia dels ajuntaments.És una comarca generadora de llocs de treball i, si ens venen persones daltres comarques a treballar a la Conca, shan de poder establir aquí, ha manifestat. Un altre tema que preocupa a la comarca és lelevat índex de sobreenvelliment, si bé el president de l'ens ho veu com una oportunitat de generació docupació en el sector sanitari i de serveis socials. La lluita per larribada daigua de boca a la Baixa Segarra, la millora de les telecomunicacions -sestan estenent antenes perqu tota la comarca tingui accés a dades-, o la implantació duna branca agroalimentria de formació professional dual -fa dos anys es va aconseguir la delectromecnica-, són altres qüestions que recull el document.Fruit dun llarg procés de participació, el pla, que ha rebut llum verda del Consell dAlcaldes i del Consell Comarcal, busca que la Conca de Barber esdevingui un potent atractiu turístic. La Ruta del Cister, amb 7,5 milions de visitants, és un dels principals focus datracció. Volem fer-li defecte trampolí perqu duri molts i molts anys, ha dit Benet.Hem intentat que fos el mxim de transversal i participatiu, ha afegit el president, tot destacant que la bona entesa a lens -amb unanimitat dels quatre grups polítics: ERC, PDeCAT, FIC i PSC- ha propiciat lelaboració daquest document. Amb el pla ja aprovat, les diverses rees del Consell Comarcal es posaran a treballar per desplegar les actuacions.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés