Un estudi d’habitatge comarcal, entre les actuacions previstes

La Conca de Barberà aprova un pla estratègic per als pròxims anys

Agencia Catalana de Noticias
ACN
Publicado 26/2/2019 10:48:37CET

ACN

Montblanc.-La Conca de Barberà dona llum verda al pla estratègic de la comarca 2018-2025. En aquest full de ruta es fixen els objectius pels quals s’ha de regir la comarca pels pròxims set anys. El document, aprovat en el ple del Consell Comarcal d’aquest dilluns, ha suposat un any de reunions de treball amb diversos agents socials i econòmics. El resultat és una declaració d’intencions -recull fins a 250 actuacions-, amb la manca d’habitatge entre les prioritats a tractar. Així, es vol elaborar un estudi d’habitatge comarcal, junt amb la URV, per solucionar la manca d’estoc i afavorir l’establiment de nous habitants, en bona part atrets pel sector industrial. La despoblació i el sobreenvelliment són altres factors a revertir inclosos en aquest pla obert a incorporar més propostes. “No és hermètic”, afirma el president del Consell, Francesc Benet, en declaracions a l’ACN.

Fruit d’un llarg procés de participació, el pla vol servir d’eina de planificació comarcal, amb l’horitzó fixat en ’any 2025. Les polítiques d’habitatge és un dels principals eixos d’atenció i entre les actuacions previstes es vol dur a terme aquest estudi d’habitatge comarcal de bracet amb la URV, si bé, segons Benet, haurà de ser competència dels ajuntaments.“És una comarca generadora de llocs de treball i, si ens venen persones d’altres comarques a treballar a la Conca, s’han de poder establir aquí”, ha manifestat. Un altre tema que preocupa a la comarca és l’elevat índex de sobreenvelliment, si bé el president de l'ens ho veu com una oportunitat de generació d’ocupació en el sector sanitari i de serveis socials. La lluita per l’arribada d’aigua de boca a la Baixa Segarra, la millora de les telecomunicacions -s’estan estenent antenes perquè tota la comarca tingui accés a dades-, o la implantació d’una branca agroalimentària de formació professional dual -fa dos anys es va aconseguir la d’electromecànica-, són altres qüestions que recull el document.Fruit d’un llarg procés de participació, el pla, que ha rebut llum verda del Consell d’Alcaldes i del Consell Comarcal, busca que la Conca de Barberà esdevingui un potent atractiu turístic. La Ruta del Cister, amb 7,5 milions de visitants, és un dels principals focus d’atracció. “Volem fer-li d’efecte trampolí perquè duri molts i molts anys”, ha dit Benet.“Hem intentat que fos el màxim de transversal i participatiu”, ha afegit el president, tot destacant que la bona entesa a l’ens -amb unanimitat dels quatre grups polítics: ERC, PDeCAT, FIC i PSC- ha propiciat l’elaboració d’aquest document. Amb el pla ja aprovat, les diverses àrees del Consell Comarcal es posaran a treballar per desplegar les actuacions.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.