Publicado 13/11/2019 19:15:45 +01:00CET

El comportament "excepcional" a Catalunya impulsa la rendibilitat dels hotels de costa al tercer trimestre

La rendibilitat a la ciutat de Barcelona creix un 13,1% però Exceltur preveu una moderació per les "revoltes" de l'octubre

ACN

Barcelona.-El comportament "atípic i excepcional" de les costes catalanes i el "bon" desenvolupament dels destins a Andalusia han impulsat la rendibilitat dels destins vacacionals entre juny i setembre amb un creixement de l'1,5% a Espanya. L'indicador RevPar, encarregat de calcular el rendiment financer de les cadenes hoteleres, ha crescut un 12,6% a la Costa de Barcelona, un 5,2% a la Costa Brava i un 4% a la Costa Daurada, en comparació amb les dades del mateix període de l'any anterior. Les xifres registrades aquest any, i recollides en el Baròmetre de Rendibilitat i Treball dels Destins Turístics Espanyols elaborat per Exceltur, contrasten amb les caigudes registrades entre juny i setembre de 2018, que l'organització va atribuir a "la inestabilitat política". El RevPar de Barcelona ha crescut un 13,1% en el mateix període, un increment que Exceltur avisa que "s'ha truncat" per les "revoltes" de l'octubre.

La rendibilitat dels destins turístics urbans s'ha disparat un 10,6% a l'estiu de 2019 degut a l'augment de la demanda estrangera, "afavorit per la major connectivitat, la millora de l'oferta amb la inversió en noves propostes d'allotjament, oci, comerç, restauració i celebració d'esdeveniments". El RevPar de Madrid ha crescut un 19,9%, seguit de València, amb un increment del 14,5%, i Barcelona, amb un 13,1%. Pel que fa als destins vacacionals, el RevPar a la Costa del Sol, Costa Tropical i Costa de la Luz de Huelva ha crescut un 3,9%, un 3,6% i un 5%, respectivament, "molt afavorits per la demanda nacional". El creixement de la rendibilitat d'aquests destins i els catalans ha compensat el descens registrat a Canàries, alguns destins de les Illes, com Capdepera i Sant Llorenc, o els destins del Mediterrani amb més presència estrangera, com Benidorm o Roquetas.Exceltur ha explicat que el Baròmetre revela uns "resultats dispars, amb llums i ombres" i reclama un "replantejament i evolució dels models de gestió de l'oferta i la demanda" turística. Aquesta mesura pretén fer front a la "incertesa" davant el Brexit, els efectes de la fallida de Thomas Cook i la "imatge que projecten els disturbis a Catalunya".