Publicado 14/11/2019 13:37

La companyia ITTeatre dedica un espectacle "descerebrat" al riure i al plor al Teatre Lliure de Grcia

Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

'Flam' dirigida per Roger Bernat explora les emocions amb una obra en qu s'interpella contínuament a l'espectador

ACN

Barcelona.-Qu busca l'espectador quan entra en un teatre? El director teatral Roger Bernat i la companyia ITTeatre van arribar a la conclusió que els espectadors busquen emocionar-se i expressar-ho a través del riure i el plor. Precisament aix és el que volen generar amb el muntatge 'Flam', un espectacle "descerebrat", tal com l'ha descrit Roger Bernat, i poc convencional amb dramatúrgia de Roberto Fratini. De fet, la companyia i el director van decidir que per apellar a les emocions del públic no era necessari crear una histria ni una trama convencionals. Bernat ha dit que l'espectacle s'ubica "en una espcie d'habitació a pressió" perqu "els espectadors i actors arribin a un grau d'excitació suficient perqu el riure i el plor apareguin de manera automtica sense saber perqu". 'Flam' es va estrenar en aquesta edició del Grec i que arribar al Lliure de Grcia del 21 al 24 de novembre.

El dramaturg i nima de la formació FFF dirigeix la jove companyia de l'Institut del Teatre, formada el curs 2016\/17. Roger Bernat ha recordat que des de fa uns anys fa un teatre en el qual l'espectador té un gran protagonisme. En una conversa amb actors, ells li deien que el públic en el fons busquen en els espectacles viure emocions, riure i plorar. "Si el públic el que vol és aix i sembla que els actors volen el mateix, anem a fer-ho, per sense la feinada de buscar una histria i uns personatges que ens portin fins a un punt de l'espectacle en el qual ens podem donar el permís per deixar-nos portar per l'emoció". Bernat ha considerat que es viu en "un món captiu de les emocions". El director del muntatge ha apuntat que tenia clar que 'Flam' havia de ser un espectacle "descerebrat" perqu "les emocions són la reacció de l'ésser hum quan no te resposta racional davant d'algun fet". El director ha indicat que aquests fets, que van apareixent a l'obra, són tres: la mort, el sexe i l'escatologia. En aquest sentit, s'anima al públic a riure i plorar "encara que no en tingui ganes". Ha apuntat que es tractava d'agafar nous intrprets, que "van treballar com una orquestra sense partitura" des de les emocions. Bernat ha dit que necessitava actors que tinguessin domini del seu "aparell emotiu". Els intrprets són Alba Aloy, Adri Ardila, Hodei Arrastoa, Marta Borrs, Alba Duño, Mireia Lorente-Picó, Antoni Mas, Jose Luis Oliver i Eva OrtegaReaccions diversesAmb les interpretacions que han realitzat, s'han trobat amb reaccions "molt contrastades. Des d'algun professor de l'Institut del Teatre que no volien que s'estrenés l'espectacle perqu creien que era una taca al bon nom de l'Institut i després persones entusiastes, tot i entendre que és un dels espectacles més lletjos que s'han vist a la ciutat en els darrers temps". Per la seva part, Ramon Simó, de l'Institut del Teatre, ha explicat el projecte ITTeatre "es va inventar per uns aspectes professionals i oferir a alguns alumnes, després de ser graduats, que tinguin un pas més garantit cap a la professionalització".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés