Publicado 11/7/2019 16:21:47 +02:00CET

El comit de Selvafil de Maanet xifra en un 85% el seguiment de la vaga per la calor que suporta la plantilla

Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

El sindicat USOC ja alerta que si l'empresa no mou fitxa l'aturada s'intensificar i es faran noves protestes

ACN

Maanet de la Selva.-El comit d'empresa de Selvafil de Maanet de la Selva ha xifrat en un 85% el seguiment de la vaga en protesta per la calor que ha de suportar la plantilla de la txtil. L'aturada s'ha iniciat aquest dijous a dos quarts de dues de la tarda. Durant mitja hora, s'han aturat els treballadors del torn de matí. I després, de dues a dos quarts de tres, ho han fet els de tarda. El sindicat USOC, majoritari al comit, critica la "indiferncia" de l'empresa davant les elevades temperatures que la plantilla pateix durant l'horari laboral (i que ja ha comportat que, aquests darrers dies, algunes treballadores hagin patit cops de calor). La vaga a Selvafil durar fins dissabte i s'estendr a tots els torns. USOC ja alerta, per, que si l'empresa no mou fitxa, la protesta s'intensificar.

Vaga a l'empresa Selvafil de Maanet de la Selva en protesta per la calor. Entre avui i dem, aquells treballadors dels torns de matí, tarda, nit i el personal de despatxos que vulgui est cridat a deixar la feina durant una hora. En total, es faran aturades de trenta minuts cada dia. L'aturada, que arriba després que comit i empresa no hagin arribat a cap acord, ha comenat a quarts de dues de la tarda. Coincidint amb l'inici de la vaga, diverses treballadores la majoria de la plantilla són dones- s'han concentrat a les portes de la fbrica, on s'ha penjat una pancarta amb el lema 'Amb la salut no s'hi juga: - calor + inversió'.En total, sumant el torn de matí i el de tarda, hi havia cap a un centenar de treballadors (dels més de 200 que té Selvafil) que estaven cridats a secundar la vaga. I segons xifra el comit, l'aturada ha tingut un seguiment del 85%.Després d'aix, el proper torn que s'aturar ser el de nit (aquests, per, ho faran a quarts de sis de la matinada). I dissabte, la vaga s'acabar amb els dos torns que fan cap de setmana (i que en aquest cas, en comptes d'aturar-se durant mitja hora, ho faran durant una hora seguida)."Indiferncia" de la direcció El sindicat USOC, majoritari al comit, critica "la indiferncia" de la direcció per intentar posar fre a la calor que pateix la plantilla. Sosté que a dins la fbrica la temperatura que s'hi registra és elevada perqu les mquines també en desprenen- i critica que durant els darrers dies ja hi ha hagut treballadores que han patit cops de calor. A més, denuncia que la direcció s'ha negat a fer inversions per installar sistemes de climatització i tan sols ha fet dues propostes. La primera, que la plantilla pugui repartir en dos torns els vint minuts que tenen de descans per fer l'entrep. I la segona, donar-los un altre descans de deu minuts (que en aquest cas, per, haurien de recuperar).En cas quela direcció no mogui fitxa, el comit ja ha anunciat que l'aturada d'una hora donar pas a altres protestes més pujades de to. Per aix, ja han convocat d'entrada una assemblea de treballadors dilluns de la setmana vinent per decidir noves accions. Selvafil, situada al polígon industrial Puigtió de Maanet de la Selva, est especialitzada a fabricar filats tcnics. Entre d'altres, aquestes fibres s'utilitzen per a teixits ignífugs o la indústria de l'automoció i l'aeronutica. De la factoria, per, també en surten fils per a cosir o per a la fabricació de tendals.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés