Publicado 08/07/2019 14:40CET

El comit de Selvafil de Maanet convoca vaga en protesta per les "altes temperatures" que ha de suportar la plantilla

Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

L'empresa té més de 200 treballadors, l'aturada comenar dijous i afectar tots els torns durant una hora

ACN

Maanet de la Selva.-El comit d'empresa de Selvafil de Maanet de la Selva ha convocat una vaga en protesta per les "altes temperatures" que ha de suportar la plantilla. L'empresa, especialitzada en fabricar filats tcnics, té més de 200 treballadors (la majoria dels quals són dones). El sindicat USOC, majoritari al comit, critica que aquests últims dies hi ha treballadores que ja han patit cops de calor i reclama a la direcció que hi posi fre. L'aturada comenar aquest dijous i s'allargar fins dissabte. Al llarg d'aquests tres dies, tots els torns (matí, tarda, nit i cap de setmana) faran vaga durant una hora. "Volem mesures urgents per acabar amb la situació; per ja d'entrada, reclamem que hi hagi més temps de descans perqu la plantilla pugui estar-se en una zona fresca i no es vegi exposada tanta estona a altes temperatures", critica el responsable d'Indústria d'USOC a la demarcació, Juan José Rodríguez.

A les queixes per la calor a comissaries i jutjats, ara s'hi afegeixen les del sector industrial. El comit d'empresa de Selvafil ha convocat vaga en protesta per "les altes temperatures" que pateix la plantilla durant la jornada laboral. El sindicat USOC, majoritari al comit, critica que a la calor que desprn la maquinria, s'hi ha d'afegir també "el treball físic" que han de dur a terme les treballadores, cosa que "agreuja la situació d'exposició a aquest perill".Selvafil, situada al polígon industrial Puigtió de Maanet de la Selva, est especialitzada a fabricar filats tcnics. Entre d'altres, aquestes fibres s'utilitzen per a teixits ignífugs o la indústria de l'automoció i l'aeronutica. De la factoria, per, també en surten fils per a cosir o per a la fabricació de tendals.El sindicat USOC explica que la queixa per les altes temperatures que ha de suportar la plantilla no és nova. Diu que ja l'han elevada a direcció altres anys, per que des de Selvafil no s'han pres "ni les mesures ni les precaucions" que corresponen. De dijous a dissabtePer aix, des del comit han decidit fer un pols de fora i han convocat una vaga. L'aturada afecta tota la plantilla; no només al personal de fbrica sinó també al d'oficines. La vaga a Selvafil comenar dijous i s'allargar fins dissabte. Afectar tots els torns (matí, tarda, nit i cap de setmana) que, en total, deixaran de treballar durant una hora. "Si amb aix no n'hi hagués prou, no descartem convocar altres vagues de més durada", adverteixen des del sindicat. El responsable d'Indústria d'USOC, Juan José Rodríguez, critica que ja s'han viscut diferents episodis de cops de calor entre les treballadores l'últim, aquest mateix cap de setmana- i reclama a Selvafil que adopti "mesures urgents" per frenar la situació.Entre d'altres, la USOC proposa que s'installin equips de fred o bé que la plantilla tingui més temps de descans perqu puguin estar-se en alguna zona fresca (i evitin exposar-se durant tantes hores a la calor que desprenen les mquines).El sindicat ja ha registrat oficialment la convocatria de vaga. Per dem a la tarda hi ha prevista una reunió entre comit i direcció de Selvafil; i dimecres, Treball ha convocat les dues parts a una mediació.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés