Publicado 30/01/2019 19:24CET

La Comissió d'Urbanisme emet informe sobre el nou POUM de Lleida

Agencia Catalana de Noticias
ACN

L'rgan collegiat valora positivament les línies generals del document amb un seguit de consideracions a incorporar

ACN

Lleida.-La Comissió territorial d'Urbanisme de Lleida, amb la participació del secretari d'Hbitat Urb i Territori, Agustí Serra, ha ems aquest dimecres l'informe urbanístic i territorial dins el trmit ambiental sobre la proposta del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) que promou la Paeria. El nou planejament municipal vol orientar el desenvolupament de la ciutat els propers 15 anys i donar resposta a les noves necessitats. La comissió ha posat en valor els aspectes innovadors de la proposta i també ha incorporat una srie de consideracions tcniques que l'Ajuntament haur d'incloure en el document que s'elevar a aprovació provisional del Ple. Posteriorment, la comissió emetr l'informe previ perceptiu per a l'aprovació definitiva, que resoldr el conseller de Territori.

La Comissió d'Urbanisme assenyala que les necessitats del nou POUM de Lleida volen donar resposta a noves necessitats com per exemple, el fet que la població ha experimentat un creixement notable des de l'any 2000, amb un ritme superior al del conjunt de Catalunya, assolint gairebé 140.000 habitants el 2018.La proposta de POUM es dissenya per a tots els possibles escenaris de creixement demogrfic, aposta per la qualitat i la sostenibilitat del sl classificat i per un model mixt que permeti la convivncia dels usos residencials amb el sector terciari i de serveis. Finalment, pel que fa als serveis públics, es preveu el creixement sostingut de l'administració, la sanitat i la universitat.Segons Urbanisme, els objectius del POUM que proposa la Paeria giren al voltant d'un desenvolupament urb que procuri la qualitat de vida dels ciutadans; l'evolució cap a un model de ciutat més compacta, cohesionada i sostenible, tant econmicament com ambientalment; l'aposta per la rehabilitació i la compactació urbana, amb una mínima ocupació del nou sl; acotar la dimensió dels nuclis de Llívia, Raimat i Sucs; i la regulació dinmica de l'Horta, per potenciar les activitats prpies i el reciclatge de construccions obsoletes.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés