Comissen articles de 'top manta' per valor de 30.000 euros a Roses dins de quatre cotxes que feien de magatzem

Publicado 14/8/2019 14:31:05CET
Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

L'Ajuntament destaca que l'operatiu de Mossos i Policia Local ha permès fer una de les intervencions "més grans dels últims anys"

ACN

Roses.-Operatiu dels Mossos i la Policia Local de Roses (Alt Empordà) contra el 'top manta'. Els agents han intervingut nombrosos articles –sobretot, sabates- destinats a la venda il·legal en un dels comisos "més grans dels últims anys", segons destaca l'Ajuntament. L'operatiu es va dur a terme aquest dilluns passat després de dies de seguiments policials, que van permetre descobrir quatre vehicles carregats de mercaderia que es feien servir com a magatzem. La policia ja ha contactat amb els representants de les diferents marques perquè enviïn perits a certificar que tots els articles són falsos. El regidor de Seguretat, Joan Plana, destaca que amb aquests operatius el consistori fuig de les "batudes espectacle". I l'alcaldessa, Montse Mindan, reclama més implicació de les administracions perquè, més enllà de l'actuació policial, apostin per "gestionar les causes reals" que provoquen el 'top manta'.

L'Ajuntament de Roses destaca que l'operatiu conjunt entre Mossos i Policia Local d'aquest dilluns és "el principal comís de material destinat a la venda il·legal del 'top manta' que s'ha dut a terme a la població en els darrers anys. El dispositiu va dur-se a terme després de dies de seguiments policials, i es va focalitzar en quatre cotxes, que els agents ja havien identificat, i que els venedors que estenen les mantes al passeig feien servir de magatzem.A l'interior dels vehicles, la policia va comissar diferents articles (peces de roba, sabates...) que tenien un valor de venda al públic proper als 30.000 euros. Tots ells, suposadament falsificats. Els agents ja han contactat amb els perits de les diferents marques perquè certifiquin que, realment, aquests articles es volien vendre il·legalment.L'Ajuntament de Roses subratlla que el dispositiu policial conjunt forma part de la planificació que es va acordar a principis d'estiu per fer front al 'top manta'. Sobretot, allò que es fa és intensificar els controls i retirar el material abans que aquest arribi al passeig de Santa Margarida (on els manters el venen il·legalment)."Aquesta programació, que continua endavant, ja va permetre a principis d'agost comissar una quantitat de material superior a la que es va requisar durant tot l'estiu del 2018", explica el consistori. I hi afegeix: "Quantitat que ara ha augmentat sensiblement, amb el dispositiu d'aquest dilluns, i que s'espera incrementar amb els operatius programats fins a final de temporada".L'Ajuntament destaca, a més, que en paral·lel al material comissat, el dispositiu es va fer "sense generar aldarulls ni enfrontaments, evitant així posar en perill la integritat física dels agents o dels mateixos manters". Fugir de les "batudes espectacle"El regidor de Seguretat Ciutadana de Roses, Joan Plana, destaca que des de l'ajuntament segueixen apostant "per estratègies policials que primin l'efectivitat material i la seguretat de tothom, fugint de les batudes espectacle que posen en perill les persones, que no tenen cap funcionalitat més enllà de la propagandística i que transmeten una imatge pèssima del municipi".Per la seva banda, l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, subratlla que "tot i els bons resultats obtinguts i la bona feina" de Mossos i Policia Local, "l'actuació policial no pot ser l'única resposta que donem al 'top manta', que no deixa de ser el resultat d'importants problemes estructurals que tenim a la nostra societat". Per això, Mindan reclama la implicació de la Generalitat i l'Estat, perquè són les administracions "que tenen autèntiques competències en regulació" i els demana que "s'involucrin en les causes reals d'aquest fenomen".