Publicado 23/03/2019 11:21CET

Comencen les obres de reurbanització de la Rambla del Raval

També es reformaran les places de Vázquez Montalbán i Salvador Seguí passat l'estiu

ACN

Barcelona.-Les obres de reurbanització de la rambla del Raval comenaran aquest estiu, mentre que les reformes de les places de Vázquez Montalbán i Salvador Seguí comenaran a l'octubre. Aquestes intervencions, que es faran entre el mar i l'octubre, tenen un pressupost d'1,3 milions d'euros que permetran remodelar 19.260 metres quadratsLes obres pretenen millorar la qualitat de vida dels vens en aquest mbit així com fomentar l'ús intergeneracional de l'espai públic i evitar els usos excloents. Grcies a aquestes actuacions, l'espai de joc infantil es duplica, els espais per joves i gent gran es potencien, s'amplien les zones verdes i es renova tota la illuminació.

L'Ajuntament de Barcelona ha comenat les obres per reurbanitzar la rambla del Raval i les places de Vázquez Montalbán i Salvador Seguí, al barri del Raval. Així, est previst que la rambla del Raval estreni nova imatge a l'estiu mentre que les dues places ho faran a l'octubre.Aquest projecte és fruit d'un procés participatiu amb diversos actors implicats del barri i forma part del Pla de Barris del Raval Sud. Concretament s'han fet reunions amb els vens de l'entorn i passejades diürnes i nocturnes per localitzar sobre el terreny els itineraris a millorar. La participació de joves ha estat important en aquesta iniciativa, els quals van manifestar el seu malestar per sentir-se exclosos de tots els espais públics, així com les usuries dels jocs infantils de Salvador Seguí, que han portat a terme sessions de treball específic amb les famílies al mateix lloc.Amb aquestes intervencions es vol afavorir que els vens gaudeixin d'aquests espais mitjanant la creació de zones de trobada, d'activitat o joc infantil i juvenil. D'aquesta manera, també fomentaran un ús intergeneracional dels espais, evitaran els usos excloents i s'augmentar el confort de l'espai.Pel que fa a la reordenació de la rambla del Raval, est previst que se li doni una nova centralitat que esdevindr un espai de trobada per al venat del barri, mitjanant diverses actuacions en matria d'espai públic i de mobilitat. La centralitat d'aquest mbit vindr protagonitzada pel Gat de Botero que es traslladar a aquesta zona central. Així mateix, es reduiran els aparcaments i es faran quatre parterres on es desenvoluparan usos juvenils amb un espai dinamitzat pel mdul del procés participatiu KN60lab.Finalment, es reordenaran les terrasses, es canviar la configuració actual de les cadires per agrupar-les i ubicar bancs circulars de trobada, es canviar la illuminació de tota la Rambla per incrementar el confort de l'espai també en horari nocturn i s'installar el lavabo públic auto rentable i una font.Pel que fa a la plaa Vázquez Montalbán, les seves reformes tenen com a objectiu canviar el carcter de l'espai i dotar d'identitat prpia a aquesta plaa. Es generaran espais d'ombra, s'afavorir el joc i l'estada de nens i adolescents i el pas cap a la plaa Salvador Seguí se singularitzar. Aix es realitzar amb la creació d'un paisatge de muntanyetes de terra per a la plantació d'arbres, tot retirant les jardineres i reubicant-les a la rotonda nord de la Rambla. Es pintaran jocs sobre el paviment, es construir una pista de bdminton amb pintura a terra i es collocaran taules de ping-pong.Les últimes reformes es faran a la plaa de Salvador Seguí, entre l'agost i l'octubre, i tenen com a objectiu reconfigurar i ampliar l'espai de jocs, mitjanant la creació d'una rea lúdica de nova configuració destinada a infants de 0 a 12 anys .

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés