Publicado 05/10/2020 14:54CET

Comencen les obres per convertir en via verda l'antic traçat del Carrilet entre Tortosa i Deltebre

Pla mitjà del president i el vicepresident del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura i Jordi Jordan, visitant l'inici d'obres de la via verda del Carrilet. Imatge del 5 d'octubre de 2020. (horitzontal)
Pla mitjà del president i el vicepresident del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura i Jordi Jordan, visitant l'inici d'obres de la via verda del Carrilet. Imatge del 5 d'octubre de 2020. (horitzontal) - Cedida a l'ACN pel Consell Comarcal del Baix Ebre

El Consell del Baix Ebre preveu invertir 427.000 euros en l'adequació d'un primer tram de 7 quilòmetres

ACN

Tortosa.-El Consell Comarcal del Baix Ebre ha iniciat les obres per convertir un primer tram de 6,9 quilòmetres de l'antiga verda del Carrilet entre Tortosa i Deltebre en via verda. El projecte té un pressupost de 426.863 euros i l'executa l'empresa Tecnologia de Firmes, SA. En una primera fase, es netejarà i desbrossarà tot el tram, que transcorre paral·lel al camí de servei del canal de l'Esquerra, entre la bòbila d'Anguera, a Tortosa, i el pont de l'AP-7, al terme municipal de l'Aldea. La nova via verda, que serà camí natural i via cicloturística, tindrà una amplada de tres metres, la mateixa que la via verda de la Val de Zafán, més al nord i amb la qual enllaçarà. Les obres han de finalitzar el pròxim mes de novembre.

Un cop s'hagi netejat la via es renovarà el paviment amb un compost de terra i pedres al qual s'aplicarà una mescla de bituminós en calent. Al primer tram de l'itinerari es mantindrà l'arbrat existent, mentre que entre Font de Quinto i la part final, al pont de la Pedrera, es plantarà una filera de xops. En total s'hi plantaran 262 arbres. La licitació de l'obra es va haver de suspendre amb la declaració de l'estat d'alarma per la crisi sanitària de la Covid-19 i es va reactivar al passat maig. L'obra compta amb una subvenció de 176.390 euros del fons Feder; una subvenció de 209.196 euros del departament d'Empresa, a través del Pla de Foment Territorial de Turisme; i una aportació de 41.276 euros per part del Consell Comarcal.L'objectiu d'aquesta actuació és recuperar l'espai de l'antiga via de tren del Carrilet, una infraestructura històrica, per utilitzar-lo com a camí natural i via cicloturística, és a dir, fomentar el turisme a la comarca a través d'una activitat turística que és sostenible", ha manifestat el president del Consell del Baix Ebre, Xavier Faura. Segons ha destacat el vicepresident de l'ens, Jordi Jordan, "permetrà fer valdre el patrimoni cultural i rural del Baix Ebre, connectarem Tortosa amb els paisatges rurals i naturals que caracteritzen l'últim tram del riu Ebre".El recorregut passa molt prop de la Torre de Campredó i els aiguamolls del marjal de Campredó. A més, la Via Verda del Carrilet quedarà connectada amb altres rutescicloturístiques com la Via Verda de la Val de Zafán i el Camí Natural de l'Ebre. "Cal connectar la xarxa d'itineraris amb bicicleta que ofereix el territori, ja que per atreure mercats internacionals són necessaris recorreguts llargs", ha assenyalat Faura.El Consell Comarcal va signar el 2017 amb ADIF un contracte d'arrendament per vint anys dels terrenys de l'antic traçat del Carrilet de la Cava. Construïda a finals dels anys vint del segle passat i explotada per la companyia Ferrocarrils Econòmics (FESA), fins que l'any 1964 se'n va fer càrrec FEVE, la línia es va clausurar el 1968.

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés