Publicado 31/3/2019 11:31:01 +02:00CET

Comencen les obres de l'espai verd "La Campa" al barri de la Vall d'Hebron de Barcelona

L'objectiu és promoure els hbits saludables i esportius entre la ciutadania i aportar nous espais verds a la zona

ACN

ACN.-Dilluns comenaran les obres d'arranjament de l'espai verd "La Campa" de l'avinguda Martí-Codolar al barri de la Vall d'Hebron, al districte d'Horta Guinardó de Barcelona. L'objectiu de les obres és recuperar l'espai i convertir-lo en una zona polivalent, accessible i oberta al venatge dels barris de l'entorn. La intervenció s'inicia després d'un procés participatiu sobre els usos comunitaris de l'espai en el marc del Pla de Barris de Sant Genís dels Agudells i la Teixonera, on es van definir els usos comunitaris que havia de tenir el projecte per donar resposta a les necessitats del venat i de les associacions del barri.

Les obres d'arranjament tenen com a objectiu reurbanitzar aquest espai per tal de crear-hi zones d'estada, de fitness i circuits de jocs per promoure els hbits saludables i esportius entre la ciutadania. L'actuació inclou la installació de nou mobiliari urb, així com l'enllumenat amb tecnologia LED, la construcció d'una xarxa de drenatge i la plantació de vegetació amb el corresponent sistema de reg. També es far la millora del circuit d'atletisme existent i un nou accés des del carrer de la Granja Vella.S'actuar sobre una superfície total d'11.950 m, dins la qual, es facilitaran: camins d'accés i espais d'estada que ocuparan un total de 2.210 m; camins circuit bio saludables amb pistes esportives de 200 i 300?m, en 1.580 m; un espai central d'activitats lliures i una pista de voleibol en 2.160 m i prats d'albellatge que ocuparan un total de 6.000 m.ActuacionsD'una banda, es far una esbrossada de l'mbit de la pista actual i s'eliminar la vegetació existent de l'espcie invasora Ailanthus sp. En acabar aquesta actuació, es far la plantació del nou arbrat. Així mateix, s'enderrocar una part de les voreres, concretament del paviment de la zona, per tal d'aconseguir una bona accessibilitat als carrers Coll i Alentorn i Granja Vella. D'altra banda, es realitzar un moviment de terres i de manera sostenible es reutilitzaran dins l'obra per anivellament de tot l'mbit i la creació de noves topografies que, a més, trenquen l'espai pla, mostrant noves visuals als diferents recorreguts existents.Així mateix, les obres preveuen el tractament de la pluja mitjanant la creació de canals verds, que se situaran al costat més baix del camí, amb un tractament vegetal en la superfície i un volum de graves embolcades en geotxtil, per tal de permetre l'acumulació d'aigua per una posterior filtració en el terreny. Aquestes canals tenen una amplada constant d'un mentre i en el punt baix del canal vegetal se situa un punt de registre amb una reixa doble. Des d'aquest punt més baix surt un conducte que evacua l'aigua que no s'hagi infiltrat fins a altres cunetes fora de l'mbit amb abocament lliure.També hi haur dues zones d'infiltració que estaran situades en els dos extrems de l'interior de les pistes que generen pendents suaus cap a aquestes dues zones. Tenen capacitat per acumular un volum important d'aigua mentre es va filtrant a menor velocitat al terreny. Quan la pluviometria superi la previsió realitzada, s'ha previst un pou que funciona com a sobreeixidor, ja que l'aigua entra en el seu interior en el moment en qu supera una alada de 30?cm per sobre el nivell de les graves.Pel que fa a l'enllumenat públic, hi haur també una installació amb tecnologia LED que a dues zones diferenciades. Per una banda, es far a les zones esportives, on es collocaran fanals de 16?metres d'alada que aporten a tot el recorregut nivells d'illuminació adequats per la prctica esportiva. D'altra banda, als camins d'accés s'installaran uns fanals que seran de 6?metres d'alada i estaran collocats regularment per tal d'assolir l'enllumenat adient de l'accés a les pistes.Les actuacions també incorporaran un servei d'aigua potable que constar d'una font amb protecció antioxidant i es pintar de negre. L'aigua vindr de la canalització de la xarxa d'aigua potable que existeix per la vorera del carrer de la Granja Vella on se separar l'aigua per a la font i l'aigua per al reg.Finalment, cal destacar que les obres utilitzaran un paviment principal de sauló que configura els diferents camins d'accés, zones d'estada, zones de fitness i recorreguts esportius. A les zones amb més pendent s'utilitzar un paviment de sauló estabilitzat amb el mateix aspecte visual.