Publicado 23/8/2019 14:57:58CET

Comencen es les obres d’ampliació de l’Ateneu la Bòbila de Porta, al districte de Nou Barris de Barcelona

L’Ajuntament invertirà 2,77M€, i es preveu que l’Ateneu estigui llest l’octubre de 2020 juntament amb la nova plaça Sóller

ACN

Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha començat ja les obres d’ampliació de l’Ateneu la Bòbila de Porta, al districte de Nou Barris, que es convertirà en un equipament de barri dins la nova plaça Sóller, que també s’està reurbanitzant. El projecte, que tindrà una inversió de 2,77 milions d’euros, es preveu que estigui enllestit a l’octubre de 2020. Des del consistori es preveu dotar l’Ateneu d’una nova volumetria i millorar-ne la sostenibilitat i eficiència energètica, a més de reubicar l’accés principal per fer-lo accessible a nivell de plaça. També reubicarà l’accés principal per fer-lo accessible a nivell de plaça. A més, també s’incorporarà vegetació mitjançant una pèrgola amb plantes enfiladisses que ajudaran a integrar-lo amb la plaça

L’ampliació de l’Ateneu la Bòbila s’està fent en paral·lel a la reforma de la plaça Sóller, que també s’inaugurarà el 2020, en aquet cas a l’agost, i que es convertirà en un espai molt més verd, amb més de 100 arbres nous i nova vegetació i arbustos distribuïts per tot l'àmbit. També s’eliminaran els porxos laterals, i s’instal·larà una nova plataforma única al carrer de l’Estudiant que connectarà la plaça amb el passeig de la Ciutat de Mallorca, i amb diversos camins nous que creuaran la plaça de costat a costat i la connectaran amb els equipaments de l’àmbit.Al centre de la plaça hi haurà un gran espai d’ús polivalent, des d’on es tindrà accés directe a les voreres perimetrals i a la xarxa de camins de la plaça. Un altre element important serà el llac de just al costat de l'edifici de l'Ateneu la Bòbila, que es mantindrà i conservarà la font ornamental, tot i que es reubicarà. També hi haurà diverses zones d'estada amb nou mobiliari urbà, algunes d’elles amb àrees de jocs infantils i aparells de gimnàstica per a gent gran; una àrea d’esbarjo per a gossos i un espai de relació tipus àgora on s’hi podran organitzar esdeveniments.La remodelació que s’està duent a terme, que te un pressupost d’uns 4,5 milions d’euros, neix de la proposta guanyadora del concurs convocat per recollir les millors idees de cara a renovar la plaça i al procés participatiu fet amb el veïnat, entitats i infants de l’Escola Palma de Mallorca.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.