Publicado 11/4/2019 13:21:51 +02:00CET

Comencen els treballs de sanejament del camí d'accés al santuari d'Arboló tancat des del mes de setembre

Agencia Catalana de Noticias
ACN

El Parc Natural de l'Alt Pirineu invertir més de 30.000 euros en obres d'arranjament i reparació d'aquest sender i el que dona accés al poble de Besan

ACN

Baro.-Les obres de sanejament i reparació del camí d'accés al Santuari d'Arboló (Pallars Sobir) han comenat aquest dijous, després de més de sis mesos tancat per perill d'esllavissades. El Parc Natural de l'Alt Pirineu invertir més de 30.000 euros en millorar aquest accés i el camí que dona accés al poble de Besan (Pallars Sobir) afectat també per esllavissades de pedres. Els treballs s'allargaran fins després de Setmana Santa. Per aquest motiu, durant els propers dies l'accés seguir tancat. Est previst que el camí es reobri amb total seguretat per l'aplec del dia 5 de maig. L'actuació es porta a terme en coordinació amb l'Institut Cartogrfic i Geolgic de Catalunya (ICGC). Mentre durin els treballs queda tallat el pas de persones pel camí, i la pesca a la part del riu Noguera Pallaresa per sota del tram afectat.

L'objectiu és sanejar el camí, afectat per despreniment de roques, ats que discorre per un terreny de geologia complexa, amb una cinglera per la riba esquerra del riu Noguera Pallaressa que conforma l'estret d'Arboló, dominat per la Roca del Lladre (948 m). L'accés ja es va tancar al mes de setembre quan roques de grans dimensions es van precipitar al camí sense haver de lamentar danys personals. El santuari d'Arboló és molt venerat pels vens dels Pallars i un lloc de visita obligada per molts turistes. Anualment passen per aquest espai unes 10.000 persones.