Publicado 29/10/2020 11:43CET

Comencen a col·locar els senyals per limitar la velocitat a 30 km/h a gairebé tots els carrers de Lleida

Un dels senyals que s'ha col·locat en una de les entrades a Lleida, concretament a l'avinguda Flix del barri de la Bordeta. Imatge del 29 d'octubre de 2020. (Horitzontal)
Un dels senyals que s'ha col·locat en una de les entrades a Lleida, concretament a l'avinguda Flix del barri de la Bordeta. Imatge del 29 d'octubre de 2020. (Horitzontal) - Laura Cortés (ACN)

S'instal·len a les entrades de la ciutat i es deixaran els cartells de 50 km\/h a les vies principals

ACN

Lleida.-Els operaris han començat a col·locar a primera hora d'aquest dijous els senyals que limitaran la velocitat a 30 km\/h a gairebé tots els carrers de Lleida. S'estan instal·lant a les entrades de la ciutat per avisar de la nova velocitat prioritària i es deixaran els cartells de 50 km\/h només a les vies principals amb més d'un carril de circulació per sentit, com ara passeig de Ronda, Blondel o Prat de la Riba. Els nous senyals estan tapats fins que no es faci efectiva la mesura, prevista a partir de demà 30 d'octubre. Llavors s'iniciarà un període d'adaptació d'un mes durant el qual es durà a terme una campanya informativa per transmetre quins han de ser els nous hàbits a l'hora de circular. No es sancionarà doncs fins al 30 de novembre.

Lleida serà a partir de demà divendres Ciutat 30. Amb les zones 30 es recuperaran les voreres per a vianants, i les bicicletes i els VMP podran anar per la calçada, creant espais més segurs per a tots els usuaris, tal com ha explicat el primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Toni Postius. Amb aquesta mesura es pretén reduir els accidents de trànsit dins de la ciutat i també reduir tant la contaminació atmosfèrica com acústica, ha afegit Postius.El primer tinent d'alcalde ha destacat que la ciutat ha decidit fer "un pas endavant de manera ferma", aprofitant la situació generada per la covid-19 que ha comportat un canvi en la mobilitat, que "va en la línia d'altres ciutats europees". Dins de l'acord de govern, ha recordat, hi havia una aposta clara perquè el vehicle privat deixi de ser "el rei" de les vies secundàries i per apostar pel transport públic i els vehicles alternatius.La reducció de la velocitat afecta uns 1.100 carrers de la ciutat que suposen el 87% del total. Només 26, bàsicament vies principals, tindran una limitació superior. Lleida se suma així al llistat de ciutats que ja han fet el canvi en el model de mobilitat, com és el cas de Tarragona, Palma o Bilbao o, a nivell europeu, Estocolm, Berlín o Londres.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés