Els cellers s'han aliat per muntar una festa de la verema que durar tres dies, del 27 al 29 de setembre
ACN
Puigpelat.-Els productors de ram de la DO Tarragona han comenat la verema amb previsió de collir 12 milions de quilos, un 10% més que lany passat. Els primers en collir són viticultors de la Ribera dEbre, on hi fa més calor i daquí a uns dies ho faran els de les altres tres comarques que integren la DO -Alt Camp, Baix Camp i Tarragons, amb una quarantena de cellers. De les 4.300 hectrees totals, un 25% són vinyes velles que shan desporgar a m. Les darreres pluges afavoreixen el conreu després dun estiu sec, que presenta un estat sanitari molt bo. Mocastell i chardonnay són les varietats més primerenques, si bé la més estesa i ancestral és el macabeu. Enguany, com a novetat, els cellers s'han aliat per muntar una festa de la verema amb múltiples activitats que durar tres dies, del 27 al 29 de setembre.