Publicado 31/05/2019 14:03CET

Comena la restauració de lesglésia de Sant Andreu de Palomar de Barcelona

Les obres compten amb una inversió d'un milió d'euros finanats per l'Ajuntament, l'Arquebisbat i la Generalitat

ACN

Barcelona.-Els treballs de restauració de l'església de Sant Andreu de Palomar de Barcelona han comenat aquest divendres. Les obres se centren en la rehabilitació i consolidació de la cúpula, la llanterna i el cupulí, els elements més 'malmesos' en ser els més exposats al vent, l'aigua i als canvis de temperatura i a la radiació del sol, que provoquen un envelliment i un desgast dels materials molt més rpid. La restauració compta amb un pressupost d'un milió d'euros finanats per l'Ajuntament, l'Arquebisbat i la Generalitat de Catalunya, i també l'INCASL. Es preveu que les obres un any.

Les obres que s'han comenat suposen una inversió d1.062.596,34 euros, per si se sumen a les inversions fetes els anys 2001, 2013 i 2014, la inversió total haur estat de 1.101.966,00 euros. Daquest total, lArquebisbat de Barcelona i la parrquia de lesglésia aporten el 39,57% i lAjuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, a parts iguals, el 60,43% restant.Les lesions més importants de les parts que es rehabilitaran són les degudes a les esquerdes i fissures en els galions de la cúpula i cupulí produdes per la diferncia de temperatura entre la superfície exterior de la volta i la interior degut a la radiació solar. Aquest fenomen provoca laparició desforos molt importants a la cara interior de la volta. Les obres de restauració es basen en un projecte de Bis Arquitectes i shan adjudicat a lempresa Recop Restauracions Arquitectoniques. Preveuen dos tipus dactuació: les intervencions primries, que afecten lmbit de la cúpula i la llanterna, així com de lestructura que la suporta; i les intervencions secundries que fan referncia a la reparació i consolidació puntual de tota la resta de ledifici. Per poder executar les intervencions prescrites es muntaran diferents bastides i una marquesina exterior.Sant Andreu del Palomar, que es va iniciar el 1850, est protegida urbanísticament pel Catleg de Patrimoni Arquitectnic de Barcelona. És una església de planta de creu llatina, de tres naus i amb una gran cúpula sobre el creuer, acabada amb un cupulí i llanterna. La faana destaca per la seva solució de gran porta, amb una rosassa, i per la torre que el flanqueja. Tota l'església est construda amb pedra de Montjuc, menys la torre, feta en obra vista.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés